Pareigūnas nurodė, kad Kyjivo tikslas „yra pergalė“, galinti sugrąžinti Ukrainai jos 1991 m. sienas. „Mums nesvarbu, kiek laiko tai užims“, – duodamas interviu tikino D. Kuleba. Pasak ministro, kol patys ukrainiečiai palaikys šį tikslą, „Ukrainos vyriausybė žengs koja kojon su savo žmonėmis“.

Nors Ukraina birželį pradėjo savo ilgai lauktą kontrpuolimą, šalis yra pripažinusi, kad susiduria su sunkumais bandydama prasiveržti pro smarkiai įtvirtintas Rusijos pozicijas. Nepaisant to, D. Kulebos teigimu, Ukraina nejunta spaudimo iš savo Vakarų sąjungininkų, kurie gausiai remia šalies kariuomenę.

Tačiau ministras pripažino, kad viešojoje erdvėje padaugėjo „komentatorių ir ekspertų“, diskutuojančių apie Ukrainos pažangos fronto linijoje tempą. Jis juokais paragino ukrainiečių puolimo kritikus prisijungti prie tarptautinio legiono ir padėti Ukrainai. „Lengva sakyti, kad norite, jog viskas vyktų greičiau, kai jūsų ten nėra“, – kalbėjo D. Kuleba.

Nepaisant visko, pareigūnas pažymėjo, kad Ukrainai vis dar reikės, jog būtų užtikrinamas stabilus vakarietiškų ginklų ir amunicijos tiekimas, kol šalies kariuomenė išvarys Rusijos pajėgas iš visų okupuotų Ukrainos teritorijų.

„Tiesa yra ta, kad kol laimėsime, mums reikės daugiau, mes turime judėti į priekį, nes karas yra realybė, o šioje realybėje mums reikia laimėti. Kito kelio nėra“, – agentūrai AFP sakė D. Kuleba.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu šią savaitę pareiškė, kad Ukrainos kariniai ištekliai esą yra „beveik visiškai išeikvoti“. Rusijos pajėgos yra pranešusios apie laimėjimus šiaurinėje Charkivo srityje, tačiau Ukraina savo ruožtu šią savaitę paskelbė, kad Donecko regione iš rusų į savo rankas susigrąžino vieną gyvenvietę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją