„Galiu pateikti ir mažą staigmeną: yra šalių, kurios iš principo teigia, kad bus pasirengusios tiekti šiuos Vakarų lėktuvus, būdamos koalicijos narės. Visa tai yra prezidento ir mūsų visų, dirbančių diplomatiniame fronte, tarptautinių kontaktų rezultatas“, – sakė D. Kuleba.

Jo teigimu, partnerės supranta Ukrainos logiką pirmiausia apmokyti pilotus, kad nebūtų gaištamas laikas, kai bus priimtas sprendimas suteikti Ukrainai lėktuvus. Ministras pabrėžė, kad naikintuvai F-16 yra didžiausias jo šalies prioritetas, bet Ukraina neatsisako galimybių gauti ir kitų lėktuvų.

„Šiais metais lėktuvų koalicija tikrai bus sudaryta. Dabar dėl to neabejoju, tačiau tai, kada mūsų lakūnų valdomi Vakarų lėktuvai pradės kontroliuoti Ukrainos oro erdvę, yra klausimas, į kurį dar nėra atsakymo. Tačiau sudarius koaliciją tai nutiks labai labai greitai“, – pabrėžė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Pirmadienį susitikęs su Jungtinės Karalystės (JK) ministru pirmininku, prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė apie svarbius sprendimus dėl lėktuvų koalicijos. Savo ruožtu JK vyriausybė paskelbė, kad Ukrainos lakūnų mokymai prasidės šią vasarą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją