Kaip praneša portalas „rbc.ua“, tai pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ir gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

„Rusija vis dar išlaiko didelį pranašumą kareivių skaičiumi, ginkluotės ir karinės technikos kiekiu. Rusijos kariuomenė tęsia puolimo operacijas Rytų Ukrainoje. Kremlius nusiteikęs toliau aktyvinti karo veiksmus. Rusijos mėginimo atsirevanšuoti už savo nesėkmes kare prieš Ukrainą ir naujo plataus masto Rusijos pajėgų puolimo grėsmė yra labai reali“, – sakoma pareiškime.

Kaip tik todėl, anot ministrų, jie nusprendė kreiptis į visas karinę pagalbą jau suteikusias ar planuojančias ją teikti valstybes partneres, ragindami ženkliai padidinti savo praktinį indėlį stiprinant Ukrainos galimybes apsiginti, pakelti šią pagalbą į kokybiškai naują lygį.

„Vienas opiausių ir labiausiai neatidėliotinų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikių šiandien – pagerinti jų aprūpinimą modernia šarvuotąja technika ir padidinti jų ugnies galią bei manevringumą vakarietiško tipo tankais“, – sako žinybų vadovai.

Kaip pažymėjo užsienio reikalų ir gynybos ministrai, jie sveikina drąsų ir savalaikį Didžiosios Britanijos sprendimą perduoti Ukrainai pirmąją tankų „Challenger 2“ kuopą.

„Tačiau operatyviniams tikslams pasiekti to nepakanka. Todėl kreipiamės į valstybes, turinčias tankų „Leopard 2“, įskaitant Graikiją, Daniją, Ispaniją, Kanadą, Nyderlandus, Vokietiją, Norvegiją, Lenkiją, Portugaliją, Turkiją, Suomiją, Švediją. Mes garantuojame, kad naudosime šią ginkluotę atsakingai ir tik gindami Ukrainos teritorijos vientisumą su tarptautinės bendrijos pripažintomis jos sienomis, – pabrėžė D. Kuleba ir O. Reznikovas. – Mes raginame visas šias ir kitas šalis, turinčias atitinkamų galimybių, prisijungti prie iniciatyvos sudaryti tarptautinę tankų koaliciją Ukrainai remti ir praktiniu indėliu prisidėti prie jos.“

„rbc.ua“ primena, jog Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kreipdamasis į Davose vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo dalyvius, pareiškė, kad nereikėtų dvejoti dėl tankų tiekimo Ukrainai, turėdamas omenyje Vokietiją, kuri dar neapsisprendė dėl jų perdavimo ar reeksporto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją