Apie tai praneša „RBK-Ukraina“, remdamasis šalies užsienio reikalų ministro Dmitrijaus Kulebos interviu leidiniui „Financial Times“.

Ministras pabrėžė, kad Kinija nenusprendė, ar reikia toliau dėti pastangas, siekiant, kad karas Ukrainoje baigtųsi taika, ar palaikyti Rusiją karinėje srityje.

D. Kulebos teigimu, Kinijos URM vadovas Qin Gangas jį patikino, kad Pekinas netieks Maskvai ginklų. Ukraina kol kas irgi nemato, kad būtų sustiprėjusi karinė parama Rusijai iš Kinijos pusės.

Ministras pridūrė – susitikimo su Kinijos atstovais metu jis aiškiai pabrėžė, kad negalima lyginti pagalbos Ukrainai ir pagalbos Rusijai, nes ukrainiečiai ginasi, o rusai kariauja nusikalstamą karą.

„Jei esminis Kinijos užsienio politikos principas yra pagarba teritoriniam vientisumui, tai mes nematome nė vieno racionalaus argumento, kodėl ginklų tiekimas Rusijai būtų teisėtas“, – pareiškė D. Kuleba.

Ukrainos URM vadovas pridūrė, kad, Ukrainos žvalgybos duomenimis, tokia Kinijos pozicija piktina Kremlių.

„Kinija neleis Rusijai žlugti, bet jiems reikalinga silpna Rusija, kad nuolaidžiautų Kinijai, kad [Kinija] gautų išteklių“, – pabrėžė diplomatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)