Tai antradienį „Telegram“ kanale pranešė Kryvyj Riho gynybos tarybos vadovas Oleksandras Vilkulas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Naktį teroristinė šalis vėl atakavo Ukrainą sparnuotomis raketomis ir dronais. Priešas smogė ir mūsų miestui. Sprogimo banga apgadino vaikų darželį, mokyklą, ligoninę, patikslintais duomenimis, nukentėjo 29 daugiaaukščiai gyvenamieji namai ir 1 vieno aukšto pastatas. 9 val. ryto vienoje iš mokyklų mes operatyviai įsteigėme padarinių likvidavimo štabą“, – sakė pareigūnas.

Jo duomenimis, butuose išbyrėjo langai, kyla problemų dėl balkonų. Keturių namų stogai apgadinti.

„Iš miesto atsargų skiriama reikiamų statybinių medžiagų. Priimami gyventojų prašymai dėl sugadinto turto ir materialinės pagalbos iš miesto biudžeto“, – pridūrė O. Vilkulas.

Jis pažymėjo, kad nuo karo pradžios daugiau kaip 2 tūkst. gyventojų, kurių namai ir butai nukentėjo per apšaudymus, gavo finansinę paramą iš miesto biudžeto.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, rugsėjo 19-osios naktį rusai panaudojo 30 dronų „Shahed-136/131“, iš kurių 27 buvo numušti, taip pat balistinę raketą „Iskander-M“. Kryvyj Rihe dėl smūgio užsidegė daugiaaukštis gyvenamasis namas. Paryčiui gaisras buvo užgesintas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją