„Jau dabar paskui juos už teisę grįžti į tėvynę kovoja Ukrainos pietryčių regionai: nuo Charkovo iki Odesos, – cituoja V. Konstantinovą Krymo parlamento spaudos tarnyba, informuoja glavcom.ua.

„Neturiu abejonių, kad ši kova anksčiau ar vėliau baigsis tuo, kad visas šis kraštas atsidurs Rusijos Federacijos sudėtyje. Krymo gyventojai visaip padės pietryčių gyventojams. Tačiau šiandien mums svarbiausia – realizuoti mūsų svajonę ir gražinti Krymą ten, kur ir turi būti – namo, į Rusijos valstybės sudėtį“, – pridūrė jis.

Krymo premjeras prašo Rusijos padėti Ukrainos pietryčiams

Krymo premjeras Sergejus Aksionovas paprašė Rusijos Ukrainos pietryčiuose „paskatinti patriotiškumą“. Premjeras mano, jog minėtoje šalies dalyje „žmonės į jį žvelgia su viltimi“ ir laukia palaikymo bei pagalbos, skelbia zn.ua.

S. Aksionovo nuomone, Ukrainos pietryčiams reikia būtent Rusijos palaikymo.

„Patriotinių jausmų pakilimas, kuris šiandien juntamas Kryme ir Rusijoje, apjungęs mus visus nepriklausomai nuo politinių pažiūrų ir įsitikinimų, vilčių ir politinių partijų, privalo nesibaigti ir toliau plėstis į Ukrainos pietryčius“, – trečiadienį, kovo 19 dieną, Rusijos Valstybės Dūmoje sakė S. Aksionovas.

Anot S. Aksionovo, Ukrainos pietryčiuose „į mus žvelgia su viltimi ir laukia mūsų paramos ir pagalbos“.

V. Putinas pateikė Valstybės Dūmai dokumentus dėl Krymo priėmimo į Rusijos sudėtį

RF prezidentas Vladimiras Putinas pateikė Valstybės Dūmai dokumentus dėl Krymo priėmimo į Rusijos sudėtį, pranešė trečiadienį "Interfax”.

Tai - konstitucinio įstatymo projektas ir sutartis dėl pusiasalio prisijungimo, kurią turi ratifikuoti Rusijos parlamentas. Dokumentai bus svarstomi trečiadienį.

V. Putinas ir Krymo vadovybė pasirašė sutartį kovo 18 d. Pagal šį dokumentą, Rusijoje atsiras du nauji subjektai: Krymo respublika ir federalinės reikšmės miestas Sevastopolis. Sutartyje numatytas pereinamasis laikotarpis iki 2015 metų sausio 1 d. Per šį laiką naujieji regionai bus įtraukti į teisines, ekonomines ir kitas Rusijos sistemas.

Kovo 16 d. Kryme įvyko referendumas, per kurį, oficialiais duomenimis, daugiau kaip 96 procentai pusiasalio gyventojų balsavo už prisijungimą prie Rusijos. Nė viena šalis, išskyrus Rusiją, nelaiko šio plebiscito teisėtu.