Rusijos gynybos ministerija tinkle „Telegram“ tvirtino, kad esą buvo atremta Ukrainos dronų ataka. Ministerija kalbėjo apie dar tris dronus, kurie buvo numušti kitose teritorijose per atskiras atakas.

„Oro gynybos sistemos virš Juodosios jūros ir Krymo Respublikos teritorijos sunaikino 19 Ukrainos dronų ir po vieną bepilotį virš Kursko, Belgorodo ir Oriolo sričių“, – teigė ministerija.

Nors Ukraina taikosi į Krymą nuo Rusijos puolimo pradžios, pastaruoju metu ten atakos fiksuojamos dažniau, Kyjivui žadant susigrąžinti šį pusiasalį, kurį Maskva aneksavo 2014 m. Rugpjūčio 25 d. Rusija skelbė virš Krymo numušusi 42 dronus.

Ukrainai birželio pradžioje inicijavus kontrpuolimą, Rusijai taip pat tenka susidurti su dronų atakų bangomis, kurių metu kartkartėmis nukenčia infrastruktūra.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją