Jis pasakojo, kad į tokius sąrašus, apie kurių sudarinėjimą paaiškėjo prieš dvi savaites, rizikuoja patekti visi proukrainietiškai nusiteikę aktyvistai, rašo pravda.com.ua.

„Prie Sevastopolio miesto administracijos egzistavo visų miesto visuomeninių organizacijų, taip pat ir proukrainietiškų, visuomeninės tarybos“, – pabrėžė N. Podoliaka ir pridūrė, kad kandidatais į sąrašus bus Sevastopolio ir Krymo maidanų dalyviai. Jo nuomone, rizika atsidurti sąrašuose yra ir kariškių šeimoms.

„Visa tai daro savigyna, palaikoma baikerių „Nočnyje volki“, – įsitikinęs N. Podoliaka. Jo teigimu, kai kuriems žmonėms jau grasino susidorojimu.

Anot jo, situaciją sunkina tai, kad surinkta informacija perduodama Rusijos federalinei saugumo tarnybai.

„Visas karinis komisariatas (Krymo), visa Sevastopolio ir Krymo slapta informacija atiduota FST. <...> Pas juos visi dokumentai – kas, kur tarnavo, registracija“, – pabrėžė N. Podoliaka, remdamasis buvusių karinio komisariato darbuotojų žodžiais.

Jis priminė, kad iki šiol nerasta 15-os Kryme pagrobtų aktyvistų ir žurnalistų.

Informaciją apie juodųjų sąrašų sudarinėjimą patvirtina ir buvęs Sevastopolio miesto administracijos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Bazevas.

„Prieš savaitę mano draugų jau neišleido iš Sevastopolio... Dūrė automatu į mašiną – „apsisukite“. Tie sąrašai gana seniai egzistuoja“, – sakė jis ir pridūrė, kad tikslesnės informacijos neturi.