J. Rachno pažymėjo, jog jos vyras buvo žiauriai sumuštas, pagrobėjai jam iš ausies išplėšė auskarą, peiliu nurėžė plaukus. Nusikaltėliai iš jo atėmė 600 dolerių ir 5 tūkst. grivinų, fotoaparatą, nešiojamąjį kompiuterį ir knygą, iš automobilio išlupo magnetolą.

Moteris papasakojo, jog pagrobėjai žurnalistams jokių reikalavimų nekėlė. Kaip sako J. Rachno, žmonės, skriaudę žurnalistus, save vadino „Krymo savigynos būrio nariais“.

M. Maksimenko atskleidė, jog iš jos dukters tai pat buvo atimti asmeniniai daiktai – du diktofonai ir fotoaparatas. Be to, nusikaltėliai iš J. Maksimenko reikalavo prisipažinti, jog už visuomeninę veiklą jai buvo mokama. Pagrobėjai nepatikėjo, jog mergina į Krymą atvyko savo noru, niekas jai už tai pinigų nedavė.

Anot nukentėjusiųjų žurnalistų artimųjų, šiuo metu J. Rachno ir J. Maksimenko yra Kijeve.

Kaip skelbia UNIAN, kovo 9 dieną kontrolės poste prie įvažiavimo į Krymą iš Chersono srities pusės buvo sulaikytos dvi aktyvisčių ir žurnalistų grupės.
Apieškoję sulaikytuosius, pareigūnai vieną žurnalistą paleido, nes jo pasiimti nuosavu automobiliu atvyko giminaitis, turėjęs leidimą. Vėliau pasirodė informacija, jog trys sulaikyti žurnalistai gabenami į Ukrainos saugumo tarnybos skyrių Sevastopolyje, o Automaidano aktyvistės vežamos į ten pat esančią „Berkut“ bazę.

Kovo 11 dieną vienas iš Automaidano lyderių Sergejus Chadžinovas pareiškė, jog Automaidano aktyvistės Šura Riazanceva, Jekaterina Butko, žurnalistė J. Maksimenko, fotografė Olesia Krompliasa ir žurnalistas J. Rachno paleisti į laisvę.