Ketvirtadienį Radai paskelbus, jog Krymas prisijungia prie Rusijos Federacijos sudėties, pranešama apie galimas provokacijas bei užimtą Krymo televiziją.

Laukiama provokacijų

Ukrainos URM teigia, kad Krymo teritorijoje Rusija rengia provokaciją, kurioje dalyvaus ukrainiečių kareivių uniformomis perrengti asmenys.

Kaip informuoja „Unian“ korespondentas, apie tai trumpoje spaudos konferencijoje pranešė URM Informacijos politikos departamento direktorius Jevgenijus Perebyjnis.

Jo teigimu, yra operatyvinės informacijos, kad Rusijos pusė rengia Krymo teritorijoje provokaciją.

„Ją turi įgyvendinti asmenys, perrengti ukrainiečių kareivių uniformomis. Dėl to, taip pat siekiant užbėgti už akių tokioms provokacijoms, mes pranešame, kad visi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai yra dislokacijos vietose ir negali turėti jokio ryšio su tokiais veiksmais“, – pabrėžė jis.

Kryme nutraukta „1+1“ ir „5 kanalo“ transliacija

Kryme nutraukta televizijų „1+1“ ir „5 kanalo“ transliacija.

Be to, anksčiau uždaryto „Čiornomorska“ kanalo dažniu šiuo metu transliuojamas TV kanalas „Rosija-24“, informuoja society.lb.ua.

Kaip rašoma Radiotransliacijų, radijo ryšio ir televizijos pranešime, ketvirtadienį 10 val. į Simferopolio radijo ir televizijos stotį atėjo ginkluoti asmenys su Rusijos radijo ir televizijos atstovais, neteisėtai nutraukė „5 kanalo“ ir „1+1“ transliaciją, įjungė „Rosija-24“ televizijos dažnį ir bando neteisėtai įjungti kitus kanalus. Užimta 84 proc. Krymo „Čiornomorska“ teritorijos.

Rašoma, kad Simferopolio radijo ir televizijos transliacijų stotyje yra daug prorusiškai nusiteikusių kazokų, kurie grasina ir daro psichologinį spaudimą darbuotojams.

Ukraina ginsis, jeigu Rusija plės savo karinę intervenciją, sako premjeras

Ukrainos ginkluotosios pajėgos imsis veiksmų, jeigu Rusija plės savo intervenciją toliau į Ukrainos teritoriją, ketvirtadienį pareiškė Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas spaudos konferencijoje.

„Užsienio pajėgų karinės intervencijos tolesnio plitimo į Ukrainos teritoriją atveju Ukrainos vyriausybė ir Ukrainos kariuomenė veiks pagal konstituciją ir įstatymus“, – sakė A.Jaceniukas Briuselyje.

„Esame pasirengę ginti savo šalį“, – kalbėjo jis.

Ukrainos pajėgos kol kas nedavė atsako Krymo pusiasalį užėmusioms Rusijos pajėgoms. Tačiau padėtis gali pasikeisti, jeigu Rusijos intervencija plėsis, sakė premjeras.

A.Jaceniukas atvyko į Briuselį aptarti Ukrainos krizės su 28 ES šalių lyderiais. Jis sakė, kad derybose su ES vadovais aptartos tik politinės ir taikios konflikto sprendimo priemonės.