Portalo unian.net žiniomis, penktadienį vakare objekto vartus taranavo kamazas, buvo bandoma užgrobti objektą. Žurnalistai socialiniame tinkle „Facebooke“ rašė, kad objektą puola „kazokai“. Jie reikalavo, kad ukrainiečių kariškiai kapituliuotų.

Pirminiais duomenimis į A2355 priešraketinės gynybos bazę, esančią šalia Sevastopolio miesto, užpuolikai pateko rusišku sunkvežimiu išlaužę jos vartus. "Interfax" duomenimis, maždaug 20 užpuolikų ėmė mėtyti kurtinančias granatas, o ukrainiečių kariai užsibarikadavo pastatuose. Incidentą nuramino išėjęs derėtis su užpuolikais bazės vadovas.

"Reuters" ir BBC korespondentai įvykio vietoje informavo, jog vartams žalos nepadaryta, o situacija komplekse rami, tačiau pora fotografų buvo smarkiai sumušti, kuomet bandė nufotografuoti bazės šturmą. Anot korespondentų šalia bazės atvykę sunkvežimiai buvo su rusiškais numeriais, nors Krymo pusiasalio prorusiškas lyderis Sergejus Aksionovas tikino, kad raketinę bazę bandė užimti "savisaugos daliniai".

Incidentas baigėsi nežinomų užpuolikų pasitraukimu, liudininkų teigimu įvykio vietoje šaudoma nebuvo.

Ukrainos karinių pajėgų atstovai pranešė, jog užpuolikai iš komplekso nepaėmė jokių ginklų ar kitokio turto.

Slėpėsi bunkeryje

Ukrainos gynybos ministerijos spaudos centro vadovas Vladislavas Selevniovas pranešė, kad apie 40 žmonių yra teritorijoje, esančioje šalia taktinės grupės „Krym“ vadavietės, vyksta derybos. „Kazokai“ reikalauja kapituliacijos ir objekto perdavimo jų kontrolei.

Kariškiai be skiriamųjų ženklų jėga įsiveržė į taktinės grupės „Krym“ oro pajėgų (oro gynybos pajėgų) atsarginę vadavietę. Kaip portalo unian.net korespondentui praneše karinio dalinio atstovas, tai įvyko Sevastopolyje.

Jo žiniomis, atsarginės vadavietės šturme dalyvauja 2 padaliniai. Vienas yra vadavietės teritorijoje, o antras - prie kontrolinio praleidimo punkto.

Atsarginės vadavietės pamaina šiuo metu yra bunkeryje ir nieko neįsileidžia. Įvykio vietoje yra taktinės grupės „Krym“ vadas generolas majoras Olegas Strucinskis. Vienų šaltinių teigimu, jis užblokuotas viename iš pastatų, kitų šaltinių teigimu, jis bando derėtis su užpuolikais.

Užpuolikai svaidė kurtinamąsias granatas

Rusijos pajėgos penktadienį vakarą šturmavo Krymo mieste Sevastopolyje esančią vieno Ukrainos karinio dalinio būstinę, pranešė ukrainiečių kariškiai.

Vienas Ukrainos kariškis, esantis toje bazėje, sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad Rusijos pajėgos, naudodamos kariuomenės sunkvežimį „KamAZ“, išvertė bazės vartus ir šiuo metu veržiasi prie vadavietės.

Tame objekte yra apie 100 Ukrainos karių.

Tuo tarpu Ukrainos gynybos ministerija nurodė, kad tos Krymo taktinės grupės vadavietę šturmuoja apie 20 žmonių - „kazokų“ ir „vietos savigynos dalinių“ narių, ginkluotų beisbolo lazdomis. Užpuolikai taip pat svaidė kurtinamąsias granatas.

Kaip pranešama, Ukrainos bazės vadas ir jo pavaduotojas išėjo iš vadavietės ir veda derybas su užpuolikais. Kiti Ukrainos kariai užsibarikadavo vienose iš kareivinių.

Žiauriai sumušti žurnalistai

Užpulti žurnalistai, buvę prie karinio dalinio 2355 - taktinės grupės „Krym“. Pranešama, kad užpuolikai - „Aksenovo smogikai“. Žurnalistai žiauriai sumušti.

„Jie vejasi žurnalistės Jelenos Mechanik automobilį“, - pranešė žurnalistė Lilia Burdžurova. Jelenos telefonas išjungtas.

Mušė žiauriai, nesigailėjo moterų, sudaužė kamerą. Tai darė tie, kuriuos pas mus Kryme vadina „Aksionovo draugovininkais“ (Rusijos penktoji kolona, remiama Rusijos kariuomenės - red. past.)- sakė L. Budžerova.