Dar 11 žmonių sužalota, kai dienos šviesoje pikapas vos už kelių kvartalų nuo Rugsėjo 11-osios memorialo Žemutinio Manhatano vakarinėje dalyje traiškė žmones netoli mokyklos, kur vaikai ir tėvai susirinko švęsti Helovino.

Trečiadienį ryte (Lietuvos laiku) paviešinta žudiko nuotrauka - tai 29-erių Sayfullo Saipovas, kuris pernai buvo sulaikytas Misuryje dėl eismo įvykio.

Pranešama, kad šis Tampoje, Floridoje, gyvenantis uzbekas neseniai atvyko į Naująjį Džersį, kur išsinuomojo sunkvežimį.

Iš balto pikapo išlipusį 29 metų amžiaus vyrą pašovė į pilvą ir sulaikė policijos pareigūnas. Šiuo metu jis ligoninėje.

Pareigūnai tvirtina, kad tai teroristinis išpuolis.

Tarp žuvusiųjų yra penki argentiniečiai, nurodė šios šalies Užsienio reikalų ministerija. Briuselis pranešė, kad žuvo viena belgė, sužeisti dar trys belgai.

JAV žiniasklaidoje minėta, kad įtariamasis šaukęs „Allahu akbar“ (Dievas yra didis), o policijos viršininkas James O'Neillas patvirtino, kad taip tas vyras sušukęs, lipdamas iš pikapo.

„Pažvelgus į išpuolio motyvus, jie matomi iš įvykio sekos. Taigi, visa tai kartu su tuo šūksniu leidžia mums įvardinti tai teroro aktu“, – sakė J. O'Neillas.

Dirbo Uber

JAV pavėžėjimo paslaugas teikianti bendrovė „Uber“ patvirtino, kad antradienį įvykdyto teroro akto kaltininkas Sayfullo Saipovas buvo vienas jai dirbančių vairuotojų, pranešė „CBS News“.

Imigrantas iš Uzbekijos S. Sajipovas, dar dirbęs ir krovininio sunkvežimio vairuotoju, kriminalinių nusikaltimų nebuvo padaręs, bet keturis kartus buvo pastebėtas dėl eismo taisyklių pažeidimo.

„Esame sukrėsti tokio žiauraus prievartos akto, – sakoma „Uber“ pranešime. – Savo širdimis esame kartu su šios tragedijos aukomis ir jų artimaisiais. Mes palaikome ryšį su teisėsauga, pasirengę teikti bet kokią pagalbą“.