„Costa Allegra“, kaip ir prie Italijos krantų sausio mėnesį ant povandeninės uolos užplaukęs ir apvirtęs laivas „Costa Concordia“, priklauso tai pačiai bendrovei „Costa Cruises“. Ankstesnė nelaimė pareikalavo aukų – tada žuvo 32 žmonės. Laive „Costa Allegra“ pirmadienį kilo gaisras, dėl to jis liko be elektros.

Manoma, kad keleivių išlaipinimas Viktorijoje užtruks mažiausiai dvi valandas. Pirmiausia bus pasirūpinta tais, kurių sveikatos būklė prasčiausia. Laive žmonės tris dienas išbuvo be elektros ir karšto maisto. Visą tą laiką maistas ir būtiniausi daiktai buvo atskraidinami sraigtasparniu.

Keleivių apgyvendinimu saloje jau pasirūpinta, tačiau dėl didelio viešbučių užimtumo tikimasi, kad dauguma žmonių bus iškart nuskraidinti į Italiją. Seišeliuose jau išrikiuoti lėktuvai, kurie pasirengę nuskraidinti keleivius namo, kai tik tai bus įmanoma.

Bendrovė „Costa Cruises“ tvirtina, kad laivo „Costa Allegra“ reguliarus techninis aptarnavimas ir remontas sausame doke buvo atliktas 2011 metų spalį.