33 metų Christopheris Dorneris kaltinamas nusitaikęs į teisėsaugos pareigūnus ir jų šeimas per tris žmogžudystes, matomai įvykdytas keršijant dėl jo atleidimo iš Los Andželo policijos departamento (LAPD) 2008 metais.

Vėliausias patvirtintas jo susidūrimas su pareigūnais įvyko praeitą ketvirtadienį, kai įtariamasis esą puolė iš pasalų du policininkus, paryčiais sustojusius prie raudono šviesoforo signalo Riversaido mieste, esančiame už 100 kilometrų į rytus nuo Los Andželo. Per tą incidentą vienas pareigūnas žuvo, o kitas buvo sužeistas.

Šis išpuolis buvo įvykdytas tuojau po kito incidento, per kurį Ch.Dorneris, anksčiau tarnavęs karinėse jūrų pajėgose, kaip įtariama, dalyvavo susišaudyme su policija netoliese esančiame Koronos miestelyje, per kurį buvo sužeistas vienas pareigūnas.

Riversaido apygardos prokurorai pirmadienį iškėlė Ch.Dorneriui oficialius kaltinimus dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės ir trijų pasikėsinimų nužudyti, susijusių su šaudynėmis ketvirtadienį. Pareigūnai nurodė išdavę jo arešto orderį be teisės būti paleistam už užstatą.

Riversaido apygardos prokuroras Paulas Zellerbachas per spaudos konferenciją sakė, jog sukaupti įrodymai dėl Ch.Dornerio pakankamai tvirti, kad būtų galima pateikti kaltinimus.

"Šis asmuo savo žodžiais ir elgesiu mums visiems labai aiškiai parodė, kad kiekvienam Pietų Kalifornijos teisėsaugos pareigūnui gresia pavojus būti nušautam", - aiškino P.Zellerbachas.

Nors buvo gauta daug klaidingų pranešimų apie neva pastebėtą bėglį, pareigūnai pastangas sučiupti Ch.Dornerį sutelkė San Bernardino kalnuose į šiaurės rytus nuo Los Andželo, kai jam priklausantis pikapas ketvirtadienį buvo rastas paliktas ir sudegintas ant miško kelio netoli populiaraus Big Leiko slidinėjimo kurorto.

Paieškos toje teritorijoje dar nebaigtos, sakė LAPD policijos atstovas leitenantas Andrew Neimanas, tačiau detektyvai tai pat tikrina apie 700 pranešimų, kurie gali padėti surasti bėglį.

Nors keliama prielaida, kad keturios dienos be jokių žinių apie Ch.Dornerio veiksmus gali rodyti, kad jis nusižudė, A.Neimanas nurodė: "Veikiame pagal prielaidą, kad jis kažkur tebesislapsto, ir ketiname jį surasti."

Los Andželo policijos departamento (LAPD) vadovas Charlie Beckas sakė, kad už Ch.Dornerio galvą pasiūlytas milijono dolerių atlygis, surinktas iš privačių asmenų paaukotų, taip pat policijos profsąjungų, verslo ir miesto bei apskrities valdžios skirtų lėšų, yra didžiausia suma, kada nors pasiūlyta atliekant baudžiamąjį tyrimą Pietų Kalifornijoje.

Pasak LAPD viršininko, Ch.Dornerio gaudynės taip pat yra didžiausios, kada nors surengtos Los Andželo regione.

Praeitą savaitę Ch.Dornerio svetainėje socialiniame tinkle "Facebook" buvo paskelbtas manifestas, kuriame buvęs pareigūnas tvirtino, jog jį neteisėtai atleido iš LAPD 2008-ųjų rugsėjį. Jis grasino keršyti, pradėdamas "nekonvencinį ir asimetrinį karą" prieš policijos pareigūnus ir jų šeimas.

Praeitą trečiadienį jis buvo įvardytas kaip įtariamasis per vienos aukštosios mokyklos apsaugos pareigūno ir jo sužadėtinės nužudymą. Jo auka tapusi moteris buvo buvusio Los Andželo policijos kapitono, kurį Ch.Dorneris savo manifeste kaltinamas dėl savo atleidimo, dukra.

27 metų Keithas Lawrence'as ir 28 metų Monica Quan trimis dienomis anksčiau (vasario 3-ąją) buvo rasti nušauti savo automobilyje vieno daugiaaukščio garažo viršutiniame aukšte Los Andželo pietiniame priemiestyje Ervaine.

Dviem dienomis anksčiau Ch.Dorneris baigė savo karinę tarnybą, tačiau karinės jūrų pajėgas neatskleidė jo pasitraukimo aplinkybių.