Federalinės saugumo tarnybos (FST) agentai sulaikė 32 metų JAV pilietį pernai kovo mėnesį ir apkaltino šnipinėjimu. Tai pirmasis nuo sovietinių laikų toks kaltinimas Vakarų žurnalistui. E. Gershkovichius, jo darbdaviai ir Baltieji rūmai griežtai atmeta, jų teigimu, išgalvotą kaltinimą.

Vladimiras Putinas pareiškė norą iškeisti žurnalistą, Kremlius ketvirtadienį sakė, kad pokalbiai užkulisiuose toliau vyksta. „Mes ne kartą sakėme, kad kontaktai yra, bet jie turi vykti visiškoje tyloje“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. „Šios tylos nutraukimas tik sukels papildomų problemų ir neleis pasiekti jokių rezultatų šiame procese“, – pridūrė jis, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

Šią savaitę Maskvos teismas nusprendė, kad E. Gershkovichius, anksčiau dirbęs „The Moscow Times“ ir AFP, liks kardomajame kalinime iki birželio pabaigos. Ketvirtadienį D. Peskovas sakė, kad „nėra jokių nuorodų“, kada prasidės teismas. Pasak kai kurių stebėtojų, mainai mažai tikėtini, kol nepaskelbtas nuosprendis.

Vašingtonas kaltina Maskvą JAV piliečių sulaikymais pagal nepagrįstus kaltinimus siekiant iškeisti juos į užsienyje nuteistus rusus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją