Tuo D. Peskovas norėjo pasakyti, kad Ukrainos saugumas negali būti užtikrinamas Rusijos poreikių sąskaita. „Mūsų įsitikinimu, tai tik dar labiau pablogins saugumo padėtį Europos žemyne“, – pažymėjo D. Peskovas.

Branduolinė Rusija vis tvirtina, kad Ukrainos siekis tapti NATO nare kelia grėsmę jos saugumui. Be kita ko, tuo Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas argumentavo savo prieš daugiau kaip 17 mėnesių pradėtą karą. NATO tuo tarpu tikina, kad Aljansas nekelia pavojaus Rusijai.

Ukraina šią savaitę ketina pradėti pokalbius su JAV dėl saugumo garantijų – prieš vėliau planuojamą narystę NATO. Kalba eina apie konkrečius ir ilgalaikius JAV įsipareigojimus, kurie dabar padėtų Ukrainai pasiekti pergalę prieš Rusiją ir vėliau užkirstų kelią būsimoms Maskvos agresijoms, sekmadienį sakė Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas. Jis taip pat paskelbė apie susitikimą su Ukrainos sąjungininkių patarėjais saugumo klausimais Saudo Arabijoje šią savaitę.

Tai komentuodamas, D. Peskovas pareiškė, kad Maskva, kuri nepakviesta į susitikimą, stebės pokalbius. Rusija, anot jo, nori suprasti, kokių tikslų tuo siekiama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją