„Apie Savčenko padėtis mums visiškai aiški ir visiškai suprantama. Savčenko yra nuteistoji, ir toliau viskas vyksta pagal Rusijos Federacijos įstatymus. Ji atliks savo bausmę. Kitokius sprendimus gali priimti tik valstybės galva. Kol kas tokių sprendimų nėra“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas interviu televizijos kanalui TVC.

Rostovo prie Dono teismas Rusijos pietuose nustatė, kad N. Savčenko yra kalta dėl 2014 metais buvusio tragiško dviem Rusijos žurnalistams artilerijos apšaudymo, kurį ji koregavusi Ukrainos rytuose, ir nuteista kalėti 22 metus.

Jos byla susilaukė Rusiją smerkiančio Europos Sąjungos ir Vašingtono dėmesio – reikalauta ir reikalaujama, kad N. Savčenko būtų paleista.

N. Savčenko neigia tuos kaltinimus ir kelis kartus skelbė bado streiką.

D. Peskovas smerkė Vakaruose dėl šios lakūnės kilusią, anot jo „rusofobišką isteriją“, ir sakė, kad „žymiai lengviau tokias problemas spręsti ramiai“.

„Aš visa tai priskirčiau tokios bendros rusofobiškos isterijos pasekmėms... Tokia išraiška niekaip nepadeda, o tik dar labiau apsunkina tokios problemos sprendimą, – sakė D. Peskovas. – Tokiame triukšme tokios temos neaptariamos ir niekaip nesprendžiamos.... Tyloje tokie reikalai sprendžiami gerokai lengviau“.

D. Peskovas pripažino, kad JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry ir Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris kėlė N. Savčenko klausimą lankydamiesi Maskvoje, bet Kremliaus atstovas nesureikšmino to.

„Kerry atvažiavo ne tam, kad spaustų (Rusijos prezidentą Vladimirą) Putiną dėl Savčenko“, – pridūrė jis Rusijos telekanalo TVC laidai „Pravo znatj“ („Teisė žinoti“).
Nuosprendis N.Savčenko formaliai įsigalios balandžio 3 dieną; ji bus išsiųsta į koloniją, jeigu neteiks apeliacijos. Pasak jos advokatų, N.Savčenko neketino to daryti.