Paskelbtame videoklipe, kuriame užfiksuotas Rusijos prezidento ir kareivių susitikimas, įvykęs, kaip teigia Kremliaus spaudos tarnyba, vakar, V. Putinas paima ikoną ir sako: „Greitai švęsime Velykas, tiesa?“

Rusijoje Velykos buvo švenčiamos balandžio 16 d., todėl atsirado prielaidų, jog V. Putino kelionė įvyko keliomis dienomis anksčiau, nei jos videomedžiaga pasirodė televizijos kanalų eteryje.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tikina, kad V. Putino kelionė įvyko pirmadienį.

„Iš tikrųjų, kai prezidentas dovanojo ikoną, pasakė, kad švenčiame Velykas, bet juk Velykos trunka 40 dienų. Be to, dabar yra Velykų savaitė. Klaidingai nusitvėrė šios frazės ir pradėjo kurti hipotezes apie tai, ko nebuvo“, – nurodė atstovas spaudai.

„Agenstvo.Novosti“ rašo, kad Kremlius tikriausiai bandė nuslėpti, kad V. Putinas keliavo pas okupantus į Chersono ir Luhansko sritis prieš Velykas.

Pasak leidinio, iš V. Putino žodžių pirminiame Kremliaus paskelbtame vaizdo įraše galima padaryti išvadą, kad vizitas galėjo įvykti dar praėjusią savaitę.

Tiesa, vaizdo įrašas Kremliaus svetainėje pakeistas beveik iš karto, V. Putino žodžiai iškarpyti.

Kyjivas antradienį apkaltino prezidentą V. Putiną apsilankius Rusijos „nusikaltimų“ vietose po to, kai Kremlius pranešė, kad Rusijos vadovas atvyko į okupuotas Chersono ir Lugansko regionų dalis.

„Putino degradacija įspūdinga“, – tviteryje parašė prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Michaylas Podoliakas. Pasak jo, V. Putinas keliavo po okupuotas Ukrainos teritorijas, „kad paskutinį kartą pasimėgautų savo pakalikų nusikaltimais“.

Valstybinė Rusijos žiniasklaida ir Kremlius anksčiau antradienį pranešė, kad V. Putinas apsilankė dviejuose Ukrainos pasienio regionuose, kuriuos Rusija laiko savo teritorijos dalimi, tačiau nenurodė, kada šis vizitas įvyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)