„Mūsų nuomone, pas mus šalyje tai įvardijama vienu labai talpiu žodžiu: šventvagystė, – žurnalistams sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. – Tai niekaip nesusiję su demokratija arba saviraiška. Tai šventvagystė.“

Kremliaus atstovas pabrėžė, kad tokios karikatūros yra „nepriimtinos“, bet pridūrė, kad Rusija nepateiks oficialaus skundo.

Vienoje karikatūroje vaizduojamos nuolaužos ir žmonių palaikai, krintančios iš dangaus ant džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojo. Ta karikatūra pavadinta „IS: Rusijos aviacija intensyvina bombardavimus“, turint omenyje Maskvos aviacijos smūgius Sirijoje.

Kitas piešinys, pavadintas „Rusijos pigių skrydžių oro bendrovių pavojai“, vaizduoja kaukolę su sulūžusiais tamsiais akiniais sudužusio lėktuvo fone.

„Man vertėjo skristi su „Air Cocaine“, – skelbė užrašas ant karikatūros, turint omenyje skandalą dėl Prancūzijos pilotų gabentų narkotikų iš Dominikos Respublikos.

Šių metų sausį du džihadistai Paryžiuje nušovė 12 žmonių „Charlie Hebdo“ redakcijoje ir šalia jos, įtūžę dėl to savaitraščio spausdintų karikatūrų, vaizduojančių musulmonų pranašą Muhammadą (Muhamadą).

Daugelis „Twitter“ vartotojų Rusijoje penktadienį skelbė žinutes su žymomis „Charlie Hebdo“ ir „Aš nesu Charlie“.

Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komiteto vadovas Aleksejus Puškovas savo „Twitter“ žinutėje klausė: „Ar yra kokia nors riba rusofobijai Vakarų žiniasklaidos puslapiuose?“

„Kai visas pasaulis mus užjaučia, „Charlie Hebdo“ propaguoja šlykščią teisę į šventvagystę“, – pridūrė jis.

Tos trečiadienį paskelbtos karikatūros nesulaukė didelio atgarsio Prancūzijos žiniasklaidoje.

Vašingtonas ir Londonas nurodė, kad Rusijos lėktuvas, skraidinęs turistus iš Raudonosios jūros kurorto Šarm aš Šeicho, galėjo būti susprogdintas, bet Kairas ir Maskva stengėsi nesireikšminti versijos apie išpuolį, sakydami, kad tyrėjai dar nepaskelbė jokių išvadų.