Nors nuo išpuolio, per kurį ginkluoti asmenys įsiveržė į Maskvos pakraštyje esančią koncertų salę „Crocus City Hall“ ir pražudė 144 žmones, jau praėjo daugiau nei savaitė, V. Putinas dar nėra viešai susitikęs su išgyvenusiaisiais ir nėra apsilankęs išpuolio vietoje.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas vienam valstybinės televizijos žurnalistui sakė, kad V. Putinas su šia tragedija tvarkosi savaip. „Patikėkite – jei jo veide nematote ašarų, tai dar nereiškia, kad jam neskauda“, – tvirtino atstovas.

Kremlius šią savaitę neužsiminė, ar Rusijos vadovas planuoja aplankyti per išpuolį žuvusių žmonių artimuosius. Vietoj to saugumo agentūros nukreipė dėmesį į kaltininkus ir sulaikė keliolika įtariamųjų, įskaitant keturis spėjamus užpuolikus iš Tadžikistano. Džihadistai iš grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) po praėjusį penktadienį įvykdytos atakos kelis kartus pareiškė, kad būtent jie yra atsakingi už šį išpuolį.

Nors V. Putinas pripažino, kad žudynes surengė „radikalūs islamistai“, jis toliau tvirtina, kad su ataka kažkaip susijusi Ukraina. Tačiau jis tai pagrindžiančių įrodymų nepateikia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)