Šie komentarai paskelbti Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui lankantis Pekine ir siekiant įtikinti Kiniją neremti Maskvos kampanijos.

„Be jokios abejonės, Kinija turi labai veiksmingą ir galingą tarpininkavimo potencialą“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. „Tačiau padėtis dėl Ukrainos sudėtinga, kol kas nėra perspektyvų pasiekti politinį susitarimą“, – sakė jis.

„Šiuo metu mums nėra kitų būdų, o tik tęsti specialiąją karinę operaciją“, – sakė D. Peskovas, pavartojęs terminą, kuriuo Kremlius vadina puolimą. Jis buvo paklaustas apie galimą Kinijos tarpininkavimą, kai E. Macronas pareiškė Kinijos lyderiui Xi Jinpingui, jog tikisi, kad šis „atves Rusiją į protą“.

Praėjusį mėnesį Xi Jinpingas lankėsi Maskvoje ir ten kartu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu sudarė vieningą frontą prieš Vakarus. Kinija pateikė pasiūlymą dėl taikos Ukrainoje, tačiau itin miglotą, o Jungtinės Amerikos Valstijos jį atmetė kaip atveriantį kelią Rusijai išlaikyti užgrobtas teritorijas.

Oficialiai Kinija vaizduoja esanti neutrali Ukrainos atžvilgiu, tačiau Xi Jinpingas nepasmerkė Rusijos puolimo ir nepasikalbėjo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją