Nuo tada, kai Rusija užpuolė Ukrainą, šalies valdžios institucijos nuolat organizuoja koncertus ir renginius, kad sustiprintų palaikymą vadinamajai „specialiajai karinei opracijai“ kaimyninėje šalyje.

Kaip pranešama, į koncertą, be kita ko, rinkosi vaikai, šeimos ir pagyvenę žmonės. Kai kurie jų stovėjo ilgose eilėse, kad nusipirktų ledų, ir fotografavosi. Kiti žmonės mojavo Rusijos vėliavomis, dar kiti dainavo. Ant aikštėje iškeltų ekranų buvo matyti užrašai „Viena šalis, viena šeima, viena Rusija“.

„Lygiai prieš metus nugalėjo istorinis teisingumas“, – kreipdamasis į susirinkusią minią sakė vienas iš vedėjų, žmonėms skandavus „Rusija“.

„Rusija savų nepalieka. Esame viena šalis“, – tvirtino jis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paskelbė rugsėjo 30-ąją „Susivienijimo diena“. Šią dieną prieš vienerius metus Rusija pareiškė, kad prisijungia Ukrainos Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono sritis prie savo teritorijos. Tarptautinė bendruomenė tai pasmerkė ir šio Maskvos žingsnio nepripažįsta.

Maskva nuolat vadina savo karius „didvyriais“, kurie tariamai kovoja už Rusijos išlikimą Vakarų „agresijos“ ir „nacizmo“ akivaizdoje.

Anksčiau šį mėnesį Rusija minėtose Ukrainos srityse surengė fiktyvius „rinkimus“. Nepaisant visko, Maskva neturi visapusiškos šių regionų kontrolės, o jos karinės pajėgos šiuo metu bando atremti Ukrainos kariuomenės kontrpuolimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)