Tam tikra prasme pats rezultatas prezidentui Vladimirui Putinui buvo mažiau svarbus nei tas faktas, kad Maskva sugebėjo panaudoti šią kampaniją kaip įrodymą, kad Vakarai išgyvena chaotišką nuosmukį“.

V. Putinas šaltai pasveikino D. Trumpą su trečiadienį jo pasiekta pergale, išreikšdamas viltį, kad jie sugebės dirbti kartu „konstruktyviame dialoge“, siekiant užtikrinti išeitį iš tarptautinių krizių, taip pat išspręsti saugumo problemą, teigiama oficialioje Kremliaus interneto svetainėje“, – rašoma straipsnyje.

„Kalbėdamas Kremliuje vykusioje į Maskvą atvykusių naujųjų ambasadorių sveikinimo ceremonijoje, Rusijos prezidentas sakė, kad Kremlius girdėjo D. Trumpo prezidento rinkimų kampanijoje skambėjusius šūkius apie ryšių su Rusija atnaujinimą ir atkūrimą, ir yra pasirengęs bendradarbiauti, net jeigu tai reiškia „sunkų kelią“, – toliau rašo Neilas MacFarquharas. – V. Putinas pakartojo mantrą, užsilikusią iš supervalstybinės praeities: kad [Rusijai ir JAV] tenka ypatinga atsakomybė dėl „stabilumo ir saugumo išlaikymo pasaulyje“.

„Ir visgi nebuvo įmanoma nepastebėti entuziazmo, su kuriuo Kremlius sutiko D. Trumpo iškilimą. Tai, kad jis nepatyręs užsienio politikoje, abejoja NATO reikalingumu, atvirai žavisi Rusijos lyderiu ir, matomai, priėmė Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją, – visa tai, atrodo, paranku Kremliui, – tvirtina žurnalistas. – Žinomi analitikai piktžiugavo dėl to, kad tai, kas atsitiko, padovanos Rusijai galimybę išplėsti savo pasaulinę įtaką ir, galimai, atmes ekonomines sankcijas, kurias dėl Krymo ir Ukrainos jai įvedė Jungtinės Amerikos Valstijos ir Europa“.

„Neabejotinai, jie geria šampaną, ir daro tai dėl dviejų priežasčių: viena politinė, kita – psichologinė“, – sakė Glebas Pavlovskis, anksčiau Kremliui dirbęs politikos konsultantas.

„Politinė priežastis, kaip teigia G. Povlovskis, slypi tame, kad Rusijai parankus pasaulinės tvarkos sutrikdymas, o psichologiškai Kremliui priimtinesni liberaliojo Vakarų valstybės aparato priešininko D. Trumpo požiūriai“, – toliau rašo straipsnio autorius.

„Ši nuotaika prasimušė už Kremliaus ribų. Valstybės kontroliuojama žiniasklaida nuolat skyrė dėmesį Amerikos rinkimų kampanijai, ypač tam faktui, kad D. Trumpas, kuriam tolimas Vakarų politikams būdingas V. Putino demonizavimas, gyrė jį kaip stiprų lyderį“, – rašoma toliau.

„D. Trumpas sakė, kad jis gerbia mūsų prezidentą, – sakė 21 metų Marija Katasanova, organizavusi D. Trumpo palaikymo vakarėlį Maskvos bare „Union Jack“, kuris tęsėsi visą naktį. – Tai teigiamas momentas, kuris sumažins tarptautinių santykių temperatūrą“.