„Šiuo atveju vargu ar verta skubėti prie kokių nors išvadų, kol tyrimas nustatys, kaip sakė mūsų prezidentas, kas slypi už mūsų ambasadoriaus nužudymo“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Tuo tarpu Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavušohlu) antradienį telefonu kalbėdamasis su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry (Džonu Keriu) pareiškė, kad, Turkijos nuomone, prie rusų diplomato nužudymo prisidėjo „Fethullah teroro organizacija (FETO)“ – taip Ankara vadina F.Guleno judėjimą.

F. Gulenas, kurį Ankara kaltina ir dėl nepavykusio liepos 15-osios perversmo, anksčiau paskelbė pareiškimą, kuriame pasmerkė A.Karlovo nužudymą ir pavadino tai „teroro aktu“, kuris jį „šokiravo ir giliai nuliūdino“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį dalyvaus atsisveikinimo su diplomatu ceremonijose. A.Karlovas bus palaidotas savo tėvynėje.

Pirmadienį fotografijos parodos atidaryme dalyvavusiam ambasadoriui į nugarą devynis kartus šovė 22 metų turkų policininkas Mevlutas Mertas Altintasas., kuris išpuolio metu šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas visų didžiausias) ir pareiškė, kad atsakomybėn bus patraukti visi žmonės, atsakingi už tai, kas vyksta Sirijoje ir Alepe. Policininkas tuo metu buvo ne tarnyboje.

Karstas su A. Karlovo palaikais į Maskvą buvo parskraidintas vėlai antradienį, rusų ekspertų grupei išvykus į Turkiją padėti tirti nužudymo.

Ambasadoriaus nužudymas sukrėtė Ankarą ir Maskvą, kurios ilgą laiką nesutarė dėl Sirijos konflikto, tačiau pastaruoju metu pradėjo artimai bendradarbiauti dėl civilių evakuacijos iš karo nuniokoto Alepo.