Rusijos laikraštis „Kommersant“ rašo, kad, birželio 26 dienos ryto duomenimis, baudžiamoji byla dėl ginkluoto maišto organizavimo, kurios pagrindiniu kaltinamuoju tapo privačios karinės bendrovės „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas, nėra nutraukta ir toliau tiriama Rusijos federalinės saugumo tarnybos Tyrimų departamento pareigūnų.

Šeštadienio vakarą Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams pareiškė, kad baudžiamoji byla J. Prigožinui bus nutraukta, o jis pats turės išvykti į Baltarusiją.

Baudžiamoji byla dėl raginimų surengti ginkluotą maištą buvo iškelta penktadienio vakarą, kai J. Prigožinas apkaltino Rusijos karius apšaudant „Wagner“ pozicijas ir paskelbė „teisingumo žygį“ prieš Rusijos gynybos ministerijos vadovybę.

D. Peskovas teigė, kad tie samdiniai, kurie dalyvavo maište, atsižvelgiant į jų karinius nuopelnus, nebus persekiojami, o dalis kovotojų, kurie neprisijungė prie kolonos, pasirašys sutartis su Rusijos gynybos ministerija.

Kur pats Prigožinas, nežinoma

Po šeštadienį nutraukto „Wagner“ maišto liko daug neatsakytų klausimų apie J. Prigožino, Kremliaus ir Baltarusijos lyderio Aliaksandro Lukašnekos sudarytą susitarimą. Taip pat nėra žinoma, kur yra pats J. Prigožinas.

Paskutinį kartą jis buvo pastebėtas vėlų šeštadienio vakarą automobiliu išvykstantis iš Rostovo prie Dono – miesto pietų Rusijoje, kurį, kaip jis teigė, „Wagner“ kontroliavo vieną dieną.

Jis šypsojosi spausdamas ranką kai kuriems džiūgaujantiems vietos gyventojams.

Manyta, kad kitas jo kelionės tikslas bus Baltarusija, tačiau pats J. Prigožinas nuo to laiko apie savo artimiausią maršrutą ir planus nepranešė nieko.


Maskva atšaukia visus dėl „Wagner“ maišto įvestus ribojimus

Rusijos sostinė Maskva atšaukia visus dėl samdinių grupuotės „Wagner“ maišto įvestus ribojimus.

„Bus atšaukti visi ribojimai“, – tinkle „Telegram“ pareiškė miesto meras Sergejus Sobianinas.

Kaip pranešama, buvo atšauktas platesniame Maskvos regione ir piečiau esančiame Voroneže galiojęs „antiteroristinis“ režimas.

Savaitgalį tarp Rusijos kariuomenės ir privačios samdinių grupuotės „Wagner“, vadovaujamos J. Prigožino, pratrūko ilgai brendusi kova dėl valdžios. „Wagner“ kovotojai buvo laikinai užėmę pietinį Rostovo prie Dono miestą. J. Prigožinas taip pat buvo įsakęs savo samdiniams judėti link Maskvos, siekiant tikslo nuversti Rusijos aukščiausią karinę vadovybę.

„Wagner“ samdiniai artėjo prie Rusijos sostinės, kai jų vadas staiga atšaukė maištą, kaip skelbta, sudarius susitarimą su A. Lukašenka.

Dabartinė J. Prigožino buvimo vieta nėra žinoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)