„Jam nieko blogo nėra. Kaip įprasta, tai yra melaginga žinia“, – antradienį sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, o jį citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Kiek anksčiau viename populiariame Rusijos „Telegram“ tinklaraštyje buvo teigiama, esą V. Putinas praėjusį savaitgalį patyrė širdies priepuolį ir gydytojai jį turėjo gaivinti. Kremlius buvo priverstas paskelbti paneigimą, nors ši istorija ir neatrodė patikima. D. Peskovas kalbėjo apie „melagingus Vakarų žiniasklaidos pranešimus“.

71 metų Rusijos prezidento sveikata dažnai tampa spėlionių priežastimi, tačiau nebuvo ir nėra jokios patvirtintos informacijos apie jo galimas ligas.

Tačiau V. Putino sveikata Rusijoje yra aktualus klausimas prieš artėjančius 2024 metų prezidento rinkimus. Rinkimų data dar nenustatyta, o V. Putinas dar nepasiskelbė kandidatu, nors plačiai tikimasi, kad jis sieks dar vienos kadencijos.

D. Peskovas sakė, kad rinkimai „artėja ir tikrai įvyks“. Jis taip pat paneigė svarstymus, esą V. Putinas turi antrininkų, kurie vietoj jo pasirodo viešai. „Galiu pasakyti, kad antrininkų nėra“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)