V. Kara-Murza Rusijoje buvo teisiamas pagal tris straipsnius – dėl „melagingos informacijos“ apie Rusijos armiją platinimo, dėl ryšių su „nepageidaujama“ organizacija (dėl bendradarbiavimo su Atviros Rusijos fondu) ir dėl „valstybės išdavystės“.

Prokuratūra politikui prašė skirti 25 metus nelaisvės. V. Kara-Murza savo kaltės nepripažino.

Jo advokatai pranešė, kad per tuos metus, kuriuos jis praleido suimtas, stipriai pablogėjo politiko sveikata, kalėjime jis numetė daug svorio.

Dar praėjusį antradienį V. Kara Murza pareiškė, kad, nepaisant jam gresiančios ilgos kalėjimo bausmės, nesigaili dėl savo žodžių. Tačiau jis esą priekaištauja pats sau, kad jam nepavyko įtikinti pakankamai tautiečių ir politikų demokratinėse šalyse dėl pavojaus, kurį dabartinė Kremliaus vadovybė kelia Rusijai ir pasauliui.

Garsus aktyvistas kenčia nuo nervų ligos, vadinamos polineuropatija, pasak jo advokatų, atsiradusios po dviejų mėginimų jį nunuodyti 2015 ir 2017 metais. Jo būklė kalėjime pablogėjo, todėl jis negalėjo dalyvauti kai kuriuose posėdžiuose.

Vakaruose išsilavinimą įgijęs žurnalistas buvo artimas opozicijos lyderio Boriso Nemcovo, 2015 m. nušauto netoli Kremliaus, ir Michailo Chodorkovskio, buvusio oligarcho, tapusio V. Putino kritiku, bendražygis. Dauguma Rusijos opozicijos veikėjų yra kalėjime arba pabėgę iš šalies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)