„Susitikęs su B. Obama V. Putinas „užfiksavo“, kad yra priverstas su juo kalbėti, o veikti ketina taip, kaip ir buvo sumanęs. Jam nerūpi B. Obama, juo labiau, kad pats B. Obama pademonstravo, kad jokios politinės valios priešintis V. Putino agresijai jis neturi“, – samprotavo G. Kasparovas.

Jo manymu, šis susitikimas V. Putinui – lyg svarbi parodomoji nuotrauka.

„Ji skirta visiems Rusijoje parodyti, kad V. Putinas vis dar laiko vairą, kad jis yra „kietas“, net B. Obama priverstas su juo susitikti. Štai jie mėgino jį izoliuoti, bet nepavyko. Visiems diktatoriams pasaulyje taip demonstruojama, kad V. Putinas savų nepalieka, šis veiksmų planas buvo užprogramuotas. Neveltui štampuojamas Federacijos tarybos sprendimas ir tuoj pat vykdomi bombardavimai“, – sakė G. Kasparovas.

Jis pabrėžė, kad V. Putinui reikia chaoso.

„Kuo daugiau neaiškumų ir konfliktų, tuo labiau drumstas vanduo, kuriame jis gaudo savo žuvelę. V. Putinas neturi jokių realių argumentų Rusijos publikai, kodėl jis yra valdžioje, ekonomiką ištikusi katastrofa, taigi jis privalo „parduoti“ karinių veiksmų užsienyje eskalavimą“, – įsitikinęs opozicionierius.

Garis Kasparovas

G. Kasparovas mano, kad puolimą Ukrainoje V. Putinas turbūt nutrauks.

„Netektys pernelyg didelės, Baltijos šalys – tai NATO narės, Amerika parodė, kad gins jas, o tam jis nėra pasiruošęs. Maniau, kad jis imsis puolimo pietine kryptimi Kaukazo regione. Kryptį atspėjau, tačiau viskas vyksta kur kas piečiau“, – kalbėjo G. Kasparovas.

Opozicijos politiko manymu, diktatorius V. Putinas gyvena šia diena, na, galbūt dar rytojaus rytu.

„Jam nėra svarbu, kas bus po trejų ar ketverių metų, jis apie tai negali galvoti, jam reikia išgyventi šiandien. Visi jo veiksmai yra trumpalaikio pobūdžio. Kas bus toliau? Galima įsivaizduoti, kad tokiame nestabiliame regione viskas gali sprogti. Ten – sunitai su šiitais, „Islamo valstybė“. Tai – sunitų atsakas Damaskui ir Bagdadui, o Rusija atliks statinę su paraku padegančiojo vaidmenį – šis vaidmuo V. Putinui tinka kuo puikiausiai“, – įsitikinęs G. Kasparovas.

Opozicionierius įsitikinęs, kad pasitelkęs karą Sirijoje V. Putinas gali pasiekti tai, ko nori, taip pat ir kituose regionuose.

„Visų pirma tai naftos kainų didėjimas, antra, – nesustabdomas didžiulis į Europą besiveržiančių pabėgėlių srautas, kuris nustekens Europą ir bet kokia prieš jį nukreipta koalicija taps mažai tikėtina; tai savo ruožtu gali jam atrišti rankas Ukrainoje, o galbūt net ir Baltijos šalyse“, – reziumavo jis.