„Niekas negalvoja naudoti (...) net apie pačią mintį panaudoti branduolinius ginklus“, – pirmadienį interviu JAV visuomeniniam transliuotojui PBS sakė D. Peskovas.

„Neabejojame, kad visi mūsų specialiosios karinės operacijos Ukrainoje tikslai bus įgyvendinti. Tuo neabejojame“, – sakė D. Peskovas. „Tačiau kad ir koks būtų operacijos rezultatas, žinoma, tai nėra priežastis panaudoti branduolinius ginklus“, – sakė jis. „Turime saugumo koncepciją, kurioje labai aiškiai parašyta, kad tik iškilus grėsmei valstybės egzistavimui mūsų šalyje galime panaudoti ir iš tikrųjų panaudosime branduolinius ginklus grėsmei pašalinti“, – aiškino jis.

„Skirkime šiuos du dalykus, turiu galvoje valstybės egzistavimą ir specialiąją karinę operaciją Ukrainoje. Jie neturi nieko bendra vienas su kitu“, – pridūrė D. Peskovas.

Vakaruose susirūpinimas išaugo, kai prezidentas Vladimiras Putinas įsakė parengti Rusijos branduolines pajėgas, pradėjęs ginkluotą puolimą Ukrainoje, ir perspėjo, kad į konfliktą įsikišusioms šalims teks susidurti su tokiomis pasekmėmis, „kokių jos niekada anksčiau nėra patyrusios“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės