Kai tik socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje pasirodė Bakšejevų nuotraukos, juos atpažino vietos maitinimo įstaigų vadovai. Pasirodo, įtariamieji ne kartą bandė įsidarbinti restoranuose ir kavinėse, kurioms siūlė tiekti savo mėsos „gaminius“. Kol kas nėra aišku, ar jų planas išdegė.

Leidiniui „Moskovskij komsomolec“ apie tai papasakojo Vitalijus Jakubenko, vienos Krasnodare įsikūrusios kavinės direktorius. Jis teigia, kad vieną kartą 2010 metais pas jį atėjo darbintis Natalija Bakšejeva, kuri šiuo metu yra įtariama baisiomis žmogžudystėmis.

Pasak jo, moteris „labai jaudinosi ir labai daug klausinėjo“. Labiausiai ją domino, kur kavinės darbuotojai perka mėsą ir žuvį, ir ar šie produktai yra pakankamai švieži.

„Tokių klausimų šiaip sau niekas neužduoda. Aš seniai dirbu šiame versle. Ir ne kartą susidūriau su žmonėmis, kurie pigiai bandė parduoti savo prekes, taip pat ir mėsą. Man ši moteris tuo metu pasirodė kažkokia nervinga, per daug kalbi ir labai smalsi“, - pasakojo V. Jakubenko.

Kai jis paprašė šios moters užpildyti įsidarbinimo anketą, ji suabejojo ir išėjo. Į restoraną ji daugiau nebegrįžo.

V. Jakubenko matė ir Natalijos vyrą, kuris jos laukė kavinės patalpoje.

„Šis vyras man pasirodė kažkoks keistas. Priminė Šarikovą iš filmo „Šuns širdis“. Aš jau tada pagalvojau, kad tai keista pora – graži dama ir jis. Pareigūnų vietoje aš dabar pasidomėčiau, kur ji dar dirbo virėja ir kam galėjo „prastumti“ savo „prekes“. Greičiausiai kanibalai ieškojo vietos, kur galėtų parduoti mėsą, nes tai buvo svarbiausias jos motyvas darbinantis“, - sakė jis.

Natalija tuomet sakė, kad kol kas neturi darbo patirties maitinimo versle.

„Sklando kalbos, kad kurį laiką ji dirbo virėja lyg ir toje pačioje vasaros mokykloje, nors kiti kalba, kad ji dirbo sesele. Ji galėjo įsidarbinti bet kur, pas mus daug „taškų“, kurie perka „nebrangią mėsą“, - sakė V. Jakubenko.

Krasnodaro krašto vartotojų ir alkoholio rinkos reguliavimo departamente abejojama, kad mėsos tiekimo restoranams ir kavinėms versija yra reali.

„Bet kuri gyvulinės kilmės produkcija, taip pat ir naudojama kaip žaliava gaminant patiekalus viešojo maitinimo įstaigose, turi turėti atitinkamus dokumentus iš veterinarų“, - komentavo situaciją departamente.

Dmitrijus ir Natalija Bakšejevai, remiantis neoficialiais duomenimis, susiję su žvėriškomis 30 žmonių žmogžudystėmis. Šie nusikaltimai buvo vykdomi 20 metų. Atskleisti šiuos kraupius nusikaltimus pavyko visiškai atsitiktinai – buvo rastas D. Bakšejevo pamestas telefonas, kuriame jis vienoje nuotraukoje pozavo su moteriška galva ir ranka. Telefoną radę žmonės kreipėsi į policiją.