Gurničos Dambrovos miesto centre Lenkijoje autobusų stotelėje jis su plaktuku rankoje užpuolė du visiškai jam nepažįstamus vyrus ir sunkiai juos sužalojo: suskaldė galvas, o vienam peiliu perrėžė gerklę.

Patikėjęs, jog žmonės negyvi jis nuėjo… į policiją, rašo dienraštis „Fakt“.

Studentas labai sielojosi, jog vyriškiai išgyveno. Kaip sakė jo bylą tiriantis prokuroras, Lukaszas W. tiesiai šviesiai pasakė, jog nesigaili savo poelgio, tik išgyvena, kad nepavyko savo aukų nužudyti.

„Sekdamas A. Breiviko pavyzdžiu aš norėjau Lenkiją išvalyti nuo piktžolių“, – aiškino būsimasis žurnalistas. Jam gresia ilgi metai kalėjimo.

Tuo tarpu jo sužaloti žmonės gali visam gyvenimui likti neįgalūs.

„Grįžau iš metalo laužo supirktuvės. Stotelėje laukiau autobuso. Ir staiga pajutau smūgį į galvą. Parkritau ir netekau sąmonės“, – pasakoja vienas iš nukentėjusiųjų 41 metų Dariuszas Brodowskis.

Atsigavęs jis šiaip taip nušliaužė iki ligoninės durų. Antrasis užpultasis – 47 metų Dariuszas Potwinowskis patyrė labai rimtų sužalojimų: jam perpjauta gerklė, plaktuku padarytos gilios žaizdos galvoje.

Paaiškėjo jog Lukaszas W. turėjo rimtų psichinių sutrikimų, gydėsi psichiatrinėje ligoninėje, todėl buvo atiduotas į specialistų rankas, tačiau medikai jį pripažino pakaltinamu.