Mylėdamasis su savo mergina, kovotojas, pravardžiuojamas „Stebuklinguoju“, patyrė neįprastą traumą – varpos trūkį, kartais dar vadinama lūžiu, nors varpoje kaulinio audinio nėra. Anot R. Elbe, patirti nemalonūs pojūčiai pranoko bet kurią kitą jo gyvenime patirtą traumą.

„Patyriau varpos trūkį... Buvo pažeisti šlapimo takai, plyšo membrana. Galite tik įsivaizduoti, kokį šoką aš patyriau ir kaip buvo baisu. Pašokau kaip nuplikytas, iš kirkšnies tryško kraujas. Skubėjau į dušą, atrodė, jog prarandu sąmonę, bandžiau grįžti atgal į lovą, bet parkritau, atsijungiau. Viskas baigėsi 10 siūlių ir keliais nuskeltais dantimis“, - tinklalapyje „Youtube“ paskelbtame vaizdo įraše teigia kovos menų meistras.

Incidentas įvyko Malaizijoje. Kvala Lumpūro ligoninėje sportininkas gydėsi iki gruodžio 8 dienos.

Trečiadienį kovotoją turėjo pakartotinai apžiūrėti medikai. Iki pat šios dienos 30 metų R. Elbe priverstas šlapintis per kateterį.

Kovos menų meistras sako, jog gydytojai vilias geriausio – jis pasveiks. Kai tik vėl bus sveikas ir pajėgus, R. Elbe vyks į Filipinus, kur „Legacy Gym“ tobulins kovos menų įgūdžius kartu su patyrusiu meistru Ole Laursenu.