Pirmadienį buvo devinta konflikto tarp Armėnijos ir Azerbaidžano diena, abi šalys kol kas ignoruoja raginimus skelbti paliaubas, be to, Azerbaidžanas pabrėžė – siekiant nutraukti konfliktą, būtinai turi prisidėti Turkija.

Armėnijos valstybinis spaudos centras išpublikavo vaizdo reportažą, kuriame matyti, kaip Azerbaidžano artilerija apšaudo Stepanakerto miestą. Armėnijos valdžia kaltina Azerbaidžano karius dėl sekmadienį žuvusių civilių gyventojų. Vaizdo reportaže matyti apgriauti pastatai, gatves nuklojusios nuolaužos.

„Al Jazeera“ korespondentas Bernardas Smithas praėjusį sekmadienį vakare išvyko iš Stepanakerto dėl intensyvaus apšaudymo, kurio metu žuvo penki gyventojai.

Pirmadienį Armėnijos Gynybos ministerijos atstovai rašė tviteryje, kad Azerbaidžano ginkluotosios pajėgos apšaudo Šušą ir Stepanakertą, „vyksta aršūs susirėmimai.“

Armėnijos Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Anna Naghdalyan pirmadienį teigė, kad Azerbaidžano ginkluotosios pajėgos nuolat apšaudo kasetinėmis bombomis Stepanakertą.

Azerbaidžano Gynybos ministerija pareiškė, kad Armėnijos ginkluotosios pajėgos apšaudo tris jos miestus – Beilaganą, Berdę ir Terterą, o praėjusį sekmadienį apšaudė šalies antrą ir ketvirtą didžiausius miestus – Gendžę ir Mingečevyrą.

Azerbaidžano prezidento padėjėjas Hikmetas Gadžijevas rašė tviteryje, kad keturios „Točka“ balistinės raketos buvo paleistos į Mingečevyrą, už 100 km nuo Armėnijos sienos esantį miestą su 100 000 gyventojų.

Tačiau Armėnijos Gynybos ministerijos atstovas spaudai Shushanas Stepanyanas neigė, kad Armėnija apšaudė Mingečevyrą.

„Al Jazeera“ korespondentė Sinem Koseoglu iš Mingečevyro pranešė, kad nukrito trys raketos: „Dvi – netoli hidroelektrinės. Viena pataikė į miesto centrą, dar viena – arti gimdymo namų, apgadino jų pastatą, buvo sužeisti du civiliai gyventojai.“

Pasak S. Koseoglu, Mingečevyro hidroelektrinė aprūpina elektra visą šalį, o Armėnija pagrasino apšaudyti ir didelį miesto vandens rezervuarą.

„Jei pataikys į vandens rezervuarą, užtvindys 14 Azerbaidžano miestų. Azerbaidžaniečiai sako, kad konfliktas įgauna kitokį mastą, kai pasitelkiamos jau tolimojo nuotolio raketos, taikomasi į tankiai gyvenamus miestus ir strategiškai svarbias vietas. Laukia katastrofiniai padariniai, jei raketos pataikys į tokias vietas“, – sakė S. Koseoglu.