Keleivė Janelle Wilson sako, kad, lėktuvui nėrus nosimi žemyn, ji pradėjo klykti. Košmaras truko apie dešimt sekundžių. Tuo metu lėktuvas skrido virš vandens.

„Staiga lėktuvas pateko į siaubingą turbulenciją, tapo nevaldomas ir nosimi nėrė žemyn“, – „The Australian“ pasakojo J. Wilson.

„Visi pakilome iš savo vietų, tai buvo laisvas kritimas. Jausmas buvo tarsi važiuotume amerikietiškais kalneliais ir kristume į bedugnę. Visi puolė į paniką ir klykė, o mes vis kritome. Su šalia sėdinčia moterimi laikėmės už rankų ir šaukėme. Laukiau, kol visas tas košmaras pasibaigs. Buvau tikra, kad lėktuvas suduš. Buvo labai baisu“.

Ketvirtadienį „Qantas“ išplatino pareiškimą, kuriame tvirtina, kad incidentą lėmė „netikėta smarki turbulencija“.

„Esame pasiruošę turbulencijos šleifo atvejų prevencijai, tačiau visko numatyti neįmanoma. Netikėta turbulencija – pagrindinė priežastis, kodėl prašome savo keleivių prisisegti saugos diržus“, – teigiama pranešime.
Skelbiama, kad turbulencijos šleifą paliko priešais skridęs orlaivis.

„Channel Nine“ laidų vedėjas Eddie McGuire‘as, kuris taip pat skrido šiuo lėktuvu, sakė, kad panašiu metu iš Los Andželo į Australiją skrido trys „Qantas“ lėktuvai. Apibūdindamas patirtą siaubą, laidų vedėjas sakė, kad patirtis priminė siaubingą pasivažinėjimą atrakcionais.

„Buvo akimirka, kai niekas nesuprato, kas vyksta. Lėktuvas nėrė žemyn. Jausmas buvo tarsi karuselėje. Tas košmaras truko geras 10 sekundžių“, – sako E. McGuire‘as.

„Skrydžio kapitonas skubiai visus nuramino ir paaiškino, kas vyksta. Paprašė nusiraminti. Esą tokių dalykų pasitaiko. Sakė, kad palaiko ryšį su skrydžių kontrolės pareigūnais, renkasi naują skrydžio kelią“, – prisimena pašnekovas.