Tai televizijos kanalui CNN pranešė vietos pareigūnas.

Luistono miesto tarybos narys Robertas McCarthy`is žurnalistams sakė, jog valdžia „patvirtino, kad žuvo 22 žmonės ir kur kas daugiau buvo sužeista“.

Pasak vietos žiniasklaidos, šūviai aidėjo kėglinėje ir dar bent vienoje vietoje – tenykščiame restorane ir bare, o policija pareiškė, kad šaulys vis dar laisvėje.

Šaudynės JAV

Androskogino apygardos šerifo departamentas socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad teisėsauga „tiria du aktyvius šaudymo įvykius“. „Raginame visas įmones užsirakinti ir/ar užsidaryti, kol atliekame tyrimą. Įtariamasis vis dar laisvėje“, – pabrėžė departamentas.

Meino gubernatorė Janet Mills sakė buvusi informuota apie aktyvaus šaulio situaciją Luistone.

CNN, remdamasis keliais šaltiniais teisėsaugoje, skelbė, kad per incidentus buvo sužeista mažiausiai 50-60 žmonių. Nepaisant to, kanalas pažymėjo, kad nėra aišku, kiek iš jų nukentėjo dėl šaulio paleistos ugnies.

Naujausios šaudynės laikomos vienomis mirtiniausių nuo 2017 metų, kai ginkluotas užpuolikas pradėjo šaudyti muzikos festivalyje Las Vegase ir pražudė 60 žmonių.

JAV fiksuojama itin daug smurto panaudojant šaunamąjį ginklą atvejų. Šioje šalyje ginklų yra daugiau nei žmonių. Nuo šių metų pradžios JAV jau įvyko daugiau kaip 500 masinių šaudynių, rodo nevyriausybinės organizacijos „Gun Violence Archive“ duomenys. Nors dedamos pastangos sugriežtinti ginklų kontrolę, tam priešinasi Respublikonų partijos atstovai, kurie gina konstitucinę teisę disponuoti ginklais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)