„Mano dukra laukia manęs. Esu labai laiminga, kad galėsiu ją vėl pamatyti“, – sakė žurnalistams dvejų metų vaiką turinti E. Kaili. Ji kalbėjo savo gimtąja graikų kalba ir angliškai, kai juodu „Mercedec“ automobiliu tamsintais langais privažiavo prie savo būsto netoli Europos Parlamento Briuselyje.

E. Kaili laikoma „Katargeito“ kyšininkavimo skandalo veidu. Tyrėjai kaltina buvusią TV laidų vedėją priėmus dovanas ir kyšius iš Kataro. Ji tai neigia.

Vykdant tyrimą dėl korupcijos, gruodžio pradžioje buvo sulaikyta E. Kaili, jos gyvenimo partneris Francesco Giorgi ir kiti įtariamieji. Pas E. Kaili tyrėjai teigia radę daug grynųjų pinigų. Anot belgų teisėsaugos šaltinių, jos ir G. Giorgi bendrame bute konfiskuota 150 000 eurų, o dar 750 000 rasta pas jos tėvą Briuselio viešbutyje.

Iš viso tyrėjai per kratas konfiskavo 1,5 mln. eurų. Išaiškėjus aferai, Europos Parlamentas gruodžio viduryje atleido E. Kaili iš vicepirmininkės pareigų.

Paleidus E. Kaili, namų arešte dabar yra visi penki kaltinamieji skandale. Belgų teisėsauga kaltina juos korupcija, pinigų plovimu ir priklausymu nusikalstamam susivienijimui. Įtariama, kad be Kataro ir Marokas mėgino kyšiais daryti įtaką ES politikai. Abi šalys kaltinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją