Prezidentas Mahmudas Abbasas ir „Hamas“ lyderis Ismailas Haniyehas susitiko pakrantės El Alameino mieste kartu su daugumos palestiniečių politinių grupuočių atstovais.

Šiuo naujausiu bandymu susitaikyti siekiama sumažinti atotrūkį tarp lygiagrečių vyriausybių: „Hamas“ grupuotįs blokadoje esančiame Gazos ruože ir Palestinos valdžios, kontroliuojamos pasaulietiško M. Abbaso judėjimo „Fatah“, kuri administruoja palestiniečių valdomas teritorijas okupuotame Vakarų Krante.

Prie M. Abbaso ir I. Haniyeh prisijungė kitų grupuočių vadovai, išskyrus galingą Islamo džihadą ir dvi kitas mažas grupes.

Islamo džihadas paskelbė, kad Palestinos valdžios saugumo pajėgų laikomų kalinių paleidimas yra būtina sąlyga, kas jis siųstų atstovus į El Alameiną.

I. Haniyeh anksčiau sekmadienį paragino M. Abbasą nutraukti „saugumo bendradarbiavimą“ su Izraeliu ir „politinius areštus“, sakė susitikimo dalyviai.

„Hamas“ lyderis taip pat sakė, kad „laisvų demokratinių rinkimų pagrindu turi būti suformuotas naujas, visa apimantis parlamentas“.

„Hamas“, laimėjęs paskutines 2006 m. palestiniečių parlamento rinkimus, ne kartą ragino surengti visuotinius rinkimus.

M. Abbasas sekmadienį sakė, kad „perversmas ir susiskaldymas, kuris mus ištiko po... turi baigtis“, turėdamas omenyje „Hamas“ ir „Fatah“ susirėmimus po 2006 m. balsavimo.

„Turime grįžti prie vienos valstybės, vienos sistemos, vieno įstatymo ir vienos teisėtos kariuomenės“, – pridūrė M. Abbasas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją