G.-B. P. Kolelasas „mirė medicininiame lėktuve, kuris sekmadienio popietę atvyko išskraidinti jo iš Brazavilio“, naujienų agentūrai AFP sakė Christianas Cyras Rodrigue Mayanda.

66 metų kandidatui penktadienį buvo patvirtinta COVID-19, todėl jis negalėjo sudalyvauti savo paskutiniame rinkimų kampanijos renginyje sostinėje Brazavilyje.

Sekmadienį vykusius prezidento rinkimus boikotavo pagrindinė opozicijos partija, o balsuojant buvo išjungtas internetas – taigi, kritikai reiškė susirūpinimą dėl proceso skaidrumo ir palankių sąlygų veteranui lyderiui Denis Sassou Nguesso.

G.-B. P. Kolelasas buvo laikomas pagrindiniu D. Sassou Nguesso, vadovaujančio šiai Centrinės Afrikos valstybei nuo 1979 metų, varžovu.

Šeštadienį buvo paskelbtas ligonio lovoje nufilmuotą vaizdo įrašą, kuriame pareiškė „besigrumiantis su mirtimi“.

„Sukilkite visi kaip vienas... Grumiuosi savo mirties patale, jūs taip pat galite kovoti už permainas“, – paragino jis savo šalininkus, pabrėždamas, kad per šių metų rinkimus „sprendžiamas jūsų vaikų likimas“.

Ch. C. R. Mayanda pakvietė G.-B. P. Kolelaso šalininkus prisijungti prie mitingo, rengiamo 11 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku.

„Mes ir toliau skaičiuosime balsalapius. Jis pirmavo daugelyje rajonų“, – pridūrė štabo vadovas.

Preliminarūs rinkimų rezultatai turėtų būti paskelbti ne anksčiau kaip po kelių dienų, tačiau beveik neabejojama, kad laimėtoju bus paskelbtas D. Sassou Nguesso.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)