Trumpas svetainėje „YuoTube“ įkeltas siužetas apie tai, kaip kilnusis erelis nutūpia ir bando nagais pačiupti mažą vaiką. Siužetas greitai tapo be galo populiarus.

Tiesa, socialiniuose tinklalapiuose girdėjosi nemažai skeptiškų nuomonių, kad videomedžiaga sufabrikuota.

Taigi iš pradžių matyti, kaip didžiulis erelis (kurio sparnų plotis – apie 2 metrai) sklando Monrealio parke „Mount Royal“. Staiga paukštis puola žemyn ir čiumpa ramiai ant žemės sėdintį mažą vaiką, šiek tiek jį paneša, paskui numeta ant žolės.

Incidentą filmuojantis prancūzakalbis vyriškis nusikeikia angliškai, meta kamerą ir skuba raminti išsigandusio vaiko. Vaikas verkia, tačiau nepanašu, kad būtų sužeistas.

Tinklaraštininkas Alexas Hernas parašė: „Kai paukštis puola žemyn, paskui viename kadre šmėsteli jo šešėlis. Tik viename vieninteliame kadre, maždaug apie 3 sekundžių trukmės, jo dešinysis sparnas tampa perregimas. O kai erelis nuskrenda, vaikas gana keistai juda. <...> Jo judesiai prieš krentant pagreitėja.“

Internautai nepatingėjo išnagrinėti siužetą kadras po kadro. Tiesa, svarių įrodymų nerado.

Kilnusis erelis yra didžiausias Šiaurės Amerikoje gyvenantis plėšrusis paukštis. Jis gali pulti prie grobio, sklęsdamas 67-ių kilometrų per valandą greičiu.