Kairiųjų sukilėlių judėjimas šio fakto nei patvirtino, nei paneigė. Socialiniame tinkle „Twitter“ ELN nurodė, kad aiškinasi situaciją.

„Šįryt 62 metų reporteris Derkas Johannesas Boltas ir jo operatorius 58 metų Eugenio Ernestas Marie Follenderis, abu – Nyderlandų piliečiai, buvo sustabdyti Šiaurės Santandero departamente esančioje Taroje įtariamų ELN sukilėlių“, – rašoma policijos išplatintame pareiškime.

2016 metų gegužę tame pačiame Taros regione ELN sukilėliai pagrobė kolumbiečių ir ispanų kilmės žurnalistą bei du Kolumbijos televizijos reporterius. Praėjus kuriam laikui žurnalistai buvo perduoti tarpininkams.

Vyriausybės ombudsmeno biuras socialiniame tinkle „Twitter“ pareikalavo „nedelsiant paleisti du Olandijos piliečius“ ir nurodė, kad pamėgins padėti išspręsti šią situaciją.

Policijos ekspertai, dirbantys su žmonių pagrobimais ir turto prievartavimu, nuvyko į regioną, siekdami užtikrinti, kad olandai atgaus laisvę.

Prezidentas Juanas Manuelis Santosas ir ELN vasarį Ekvadoro sostinėje Kite pradėjo taikos derybas, siekdami užbaigti daugiau nei penkis dešimtmečius trukusias kovas.

Didžiausias ir seniausias šalyje marksistų partizanų judėjimas – Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos (FARC) – iki birželio 27 dienos turi užbaigti nusiginklavimo procesą pagal pernai lapkritį pasirašytą istorinį taikos susitarimą.