Kariai Mikajaus kanjone Kaukos departamente „intensyviai kovojo“ su šiuo metu jau išformuotos sukilėlių grupuotės disidentais, sakė generolas Johnas Jairo Rojasas.

„Kalbame apie daugiau kaip 10 žuvusių“ disidentų kovotojų, sakė jis.

Kairiųjų partizanų organizacija FARC 2016 metais pasirašė taikos sutartį su vyriausybe ir buvo išformuota, bet yra likusių jos disidentų kovotojų.

Žiniasklaidai išplatintame vaizdo įraše J. J. Rojasas sakė, kad susirėmimuose taip pat dalyvavo mažesnės, tebeveikiančios partizanų grupės, pasivadinusios Nacionaline išvadavimo armija (ELN) ir nepasirašiusios taikos sutarties, nariai. ELN nuostolių generolas neminėjo.

Partizanai iš abiejų šių grupuočių tame regione netoli Ramiojo vandenyno varžosi dėl pajamų iš narkotikų kontrabandos.

Dauguma iš 13 tūkst. FARC partizanų po taikos proceso nusiginklavo, bet šimtai jų vis dar veikia atokiuose šalies rajonuose.

Kaip nurodo nepriklausomas strateginių studijų centras „Indepaz“, yra maždaug 5,2 tūkst. vis dar kovojančių disidentų. Teigiama, kad 85 proc. jų yra naujai užverbuoti.

ELN, paskutinė aktyvi partizanų grupuotė Kolumbijoje, turi 2 450 kovotojų, skelbia „Indepaz“.

Spalio pradžioje „Indepaz“ pranešė, kad šiuo metu Kolumbijoje veikia maždaug 13 tūkst. įvairių nelegalių ginkluotų grupių narių, įskaitant FARC disidentus, ELN ir sukarintų grupuočių kovotojus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)