Dumblingos patvinusios upės taip pat užlieja miestelius ir ūkius net už kelių kilometrų nuo Uolinių kalnų.

Pirmą kartą nuo trečiadienio, kai prasidėjo šie baisūs kalnų potvyniai, Koloradas gali po truputį suvokti niokojimo mastą ir realybę to, kas virsta ilgalaike stichine nelaime. Potvyniai paveikė 11 655 kv. km rajono dalis.

Nacionalinės gvardijos sraigtasparniais buvo evakuojami 295 žmonės iš kalnų kaimelio Džeimstauno, esančio potvynių užlietame kanjone. Gyventojai su savimi pasiėmė ir augintinius.

Baulderio municipalinio oro uosto incidentų likvidavimo skyriaus vadas Mike‘as Smithas (Maikas Smitas) sakė, kad sraigtasparniai skraidys iki vėlyvo vakaro.

Nutarusiems pasilikti teks dar kelias savaites gyventi be elektros, mobiliųjų telefonų, vandens ir kanalizacijos.

Tiems, kurie Džeimstaune ir kituose kaimuose vingiuotuose, siauruose kanjonuose laukia evakavimo sraigtasparniais, Gvardijos nariai numetė dėžių su maistu, vandeniu ir kitais būtiniausiais dalykais.

Per potvynius žuvo keturi žmonės, o miesteliai Rytų Kolorado lygumose virto purvinomis pelkėmis. Gelbėtojai pripučiamomis valtimis gelbėjo šeimas ir augintinius iš pavienių ūkių. Kai kuriuos raitelius teko palydėti į saugias vietas.

Maždaug 2,5 tūkst. gyventojų evakuojami iš Lajenso, bet Hilary Clark penktadienį buvo likusi vaikštinėti po savo rajoną.

Du tiltus, kurie vedė į jos rajoną, nunešė vandens srautai. Kitus Lajenso rajonus Nacionalinės gvardijos nariai pasiekė sunkvežimiais, bet H.Clark tokios pagalbos nesulaukė.