Kaip teigia Rusijos žurnalistas, gimęs Charkove, pastarieji taip pat turi turto ir valdų, po kurias pasivaikščioti ir apžiūrėti būtų ne ką mažiau įdomu, skelbia realty.newsru.com.

O. Lurie pateikia kelias nuotraukas, kuriose įamžinti Julijos Tymošenko, Arsenijaus Jaceniuko ir Vitalijaus Klyčko turtai. Šios fotografijos jau anksčiau buvo publikuotos įvairiuose Ukrainos leidiniuose.

Kaip teigia O. Lurie, didelė J. Tymošenko šeima su pinigais problemų neturi, nors Maidano revoliucionieriai ir kuria priešingą įvaizdį. 2008 metais J. Tymošenko sesuo Tatjana Šarapova persikėlė gyventi į prabangų būstą Dniepropetrovsko centre. Jis stovi netoliese legendinio statinio, kuris mieste dar vadinamas tiesiog „Tymošenko namu“. Šis namas Barvenskaja gatvėje buvo pastatytas XX amžiaus paskutinio dešimtmečio viduryje, kai klestėjo J. Tymošenko valdoma energetikos kompanija „Jungtinės energetikos sistemos“. Kalbama, kad moteris ten taip ir nespėjo kaip reikiant pagyventi, nes vis daugiau laiko ėmė leisti Kijeve – 1996 metais buvo išrinkta į Ukrainos parlamentą.

„Kaip teigia liudininkai, J. Tymošenko namuose įrengtas liftas, o sienas puošia reto grožio ir prabangos gobelenai. Prasidėjus baudžiamajam persekiojimui, pasirodė pranešimų, jog J. Tymošenko namai parduoti. Kas nutiko iš tikrųjų, nežino niekas. Tačiau dabar šiame name gyvena J. Tymošenko motina su savo seserimi – Antonina Uljachina“, - rašo O. Lurie.

Minėtame rajone gyvena ne tik J. Tymošenko motina, net ir dar viena buvusios premjerės, o dabar opozicijos lyderės giminaitė. Visai neseniai, praėjusių metų pabaigoje, A. Uljachinos dukra – J. Tymošenko pusseserė – persikėlė į kaimynystėje esantį prabangų namą. Šis statinys atrodo visiškai naujas – panašu, jog dydžiu jis netgi lenkia J. Tymošenko mamos rezidenciją.

J. Tymošenko motinos ir T. Šarapovos vilos viena su kita sujungtos vidiniu kiemu. Šie du namai užima visą kvartalą, esantį tarp Barvenskaja ir Telmano gatvių. Dabar tarp tų dviejų namų atsirado trečiasis. Jis pastatytas vidinėje du namus skiriančioje teritorijoje. Tai reiškia, jog J. Tymošenko šeima per pastaruosius dvejus su puse metų ėmė valdyti tris prabangius būstus.

Pačios J. Tymošenko lizdelis stovi elitinėje gyvenvietėje prie Kijevo „Serebrianij zaliv“. Moteriai priklauso ne tik prieplauka – politikė turi ir savo paplūdimį. Anksčiau 2005 metais į namus Konče-Oziornaja persikėlė J. Tymošenko dukra Jevgenija. Žurnalistas pateikia ir jos namų nuotrauką.

Dabar, kaip rašo tinklaraštininkas, ir J. Tymošenko pusseserė persikėlė visai netoliese nekilnojamojo turto objektų, kuriuose šeima susipirko auksiniais „Jungtinės energetikos sistemos“ laikais.

Galimas Ukrainos naujasis ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas didelių turtų neturi – jam priklauso kuklus dviejų aukštų namas Novyje Petrovcy kaime. Prie namo įrengtas nedidelis postas apsaugai, yra baseinas, sodas. Yra dekoratyvinis ir medinis tiltas, teritorijos gilumoje – namas svečiams. Ukrainos opozicijos lyderio namą galima atpažinti iš prie namo plevėsuojančios Ukrainos vėliavos. Tiesa, yra ir vienas itin svarbus dalykas: A. Jaceniuko namas stovi vos už 100 metrų nuo V. Janukovyčiui priklaususios Mežigorjės rezidencijos tvoros.

O dabar apie UDAR partijos lyderį Vitalijų Klyčko. Žinoma, jog oficialiai jis gyvena Kijevo centre – Bogdano Chmelnickio gatvėje, sename šešių aukštų klasikinio stiliaus daugiabutyje, pastatytame dar 1901 metais. Pirmame aukšte išsaugoti dekoratyviniai medžio raižiniai, menantys dar caro laikus. V. Klyčko apartamentuose – trys aukštai, šeši kambariai, keturi vonios kambariai. Bendras buto plotas – 225 kvadratiniai metrai. 

Didžiausią buto dalį užima dvi erdvios svetainės. Vienoje iš jų įrengta biblioteka grūdinto stiklo grindimis. Viršutiniame buto aukšte – šeimininko darbo kabinetas, pačioje apačioje – trys miegamieji.
O. Lurie rašo, jog V. Klyčko turto deklaracijoje įvardijamas tik šis butas, tačiau iš tikrųjų buvusio boksininko turtas juo neapsiriboja.

Kaip teigia žurnalistas, V. Klyčko turi prabangią rezidenciją Hamburgo mieste – viename iš prestižinių miesto rajonų Otmaršene. Esą ji atrodo įspūdingiau nei vietos verslininkų namai. Didžiulis keturių aukštų namas, dengtas čerpėmis, yra didžiulė mansarda. Kieme – didžiulis vejos plotas ir vieta dviem automobiliams. Informacinė agentūra Banker.ua tvirtina, jog namas priklauso V. Klyčko, nors deklaracijoje apie jį neužsimenama.

Be to, kaip rašo O. Lurie, kandidatui į Ukrainos prezidento postą priklauso ir daugiau butų Kijeve.