Vis aiškėjančios pagrobimo, kalinimo ir pabėgimo detalės padeda išpainioti kai kurias minkles.

2 kartus lauke per 10 metų

Pareigūnai teigė, kad moterys buvo pririšamos virvėmis ir grandinėmis. Moterys prisimena buvusios lauke vos du kartus per visą pagrobimo laikotarpį, joms buvo leista nueiti į garažą ir tai jos buvo užmaskuotos.

Teigiama, kad moterys nebuvo laikomos tame pačiame kambaryje, tačiau jos pažinojo viena kitą.

Taip pat žiniasklaidoje keliamas klausimas, kodėl tik A. Berry spruko iš namo, kai kaimynas padėjo išlaužti duris. Svarstoma, kad moterys buvo kaustomos baimės arba „praplautomis smegenimis“.

Daugybė pastojimų ir persileidimų

Vieno šaltinio teigimu, būdama nelaisvėje viena iš moterų pastojo daugybę kartų, tačiau ji patyrė persileidimus. Kita moteris taip pat buvo pastojusi, tačiau ji buvo taip žiauriai sumušta, kad savo kūdikio neteko.

Tas pats šaltinis tvirtina, kad viena iš pagrobtųjų buvo verčiama padėti A. Berry pagimdyti dukrą ir jai buvo grasinama mirtimi, jeigu vaikas neišgyvens.

Kaltinamasis bendradarbiauja su policija

Moterų atsiradimas prikaustė viso Klivlando dėmesį, mat čia dauguma manė, kad jos jau mirusios.
Policija puolė ginti savo pastarojo dešimtmečio veiksmus ir tvirtina nesulaukusi nei skambučių, nei nusiskundimų, kad vyksta kažkas blogo Seimuro gatvėje esančiame name.

Trečiadienio, gegužės 8 dienos, popietę surengtoje spaudos konferencijoje valdžios atstovai pranešė, kad A. Castro bus pateikti kaltinimai dėl keturių asmenų pagrobimo - Amandos Berry, Ginos DeJesus ir Michelle Knight bei A. Berry šešerių metų dukters Jocelyn, kuri, kaip manoma, gimė nelaisvėje. A. Castro taip pat kaltinamas visų trijų moterų žaginimu.

Policijos pareigūnai spaudos konferencijoje tvirtino, kad namuose, kuriuose buvo laikomos trys moterys, rasta daugiau nei du šimtai įrodymų.

Pareigūnai teigia per moterų apklausas surinkę pakankamai informacijos, kad galima būtų pateikti kaltinimus A. Castro, vėliau jam gali būti pateikti ir nauji kaltinimai.

Policijos tvirtinimu, A. Castro su pareigūnais bendradarbiauja – jis atsisakė savo teisės tylėti ir sutiko atlikti Jocelyn tėvystės nustatymo testą.

Broliai, vaikai nieko nežinojo?

Sulaikytas namo, kuriame buvo įkalintos moterys, savininkas Arielis Castro
A. Castro broliai 54 metų Pedro ir penkiasdešimtmetis Onilas taip pat buvo suimti, tačiau policija tvirtina, kad jiems kaltinimai nebus pateikti.

Prokuroras Victoras Perezas pranešė, jog nėra įrodymų, kad jo broliai Pedro ir Onilas Castro, kurie buvo suimti kartu su A. Castro, „būtų kaip nors susiję su įvykdytais nusikaltimais“.

„Arielas laikėsi nuo visų atokiau“, - pridūrė policijos viršininko pavaduotojas Edas Tomba.
M. Knight vis dar guli ligoninėje, kitos dvi moterys paleistos ir jau grįžo pas savo šeimas.

Arielo Castro sūnus Arielas jaunesnysis, žinomas Anthony vardu, iš santuokos, kuri buvo nutrūkusi, taip pat sakė nieko nepastebėję, kai lankėsi tėvo namuose. Tiksliau - jam buvo draudžiama eiti į kai kurias patalpas. Taip pat paaiškėjo, kad A. Castro dukra Arlene buvo geriausia paskutinės pagrobtosios merginos G. DeJesus draugė.

Kaip rašoma laikraštyje „Daily Mail vyras išsiskyrė su savo žmona Grimilda Figueroa 1996 metais, likus aštuoneriems metams iki jo dukters draugės dingimo. Anthony teigė, kad nei jis, nei trys jo seserys nepalaikė artimų ryšių su Arielu Castro. Taip pat dabar išlenda informacija, kad A. Castro smurtavo prieš savo buvusią žmoną.