„Jis nėra monstras ir nereikėtų jo demonizuoti“, - A.Castro advokatą Jaye Schlachetą cituoja naujienų agentūra AFP. J taip pat pridūrė, kad detalės, susijusios su A. Castro nekaltumu, bus atskleistos nagrinėjant bylą.

Kitas gynybos advokatas Craigas Weintraubas televizijai WKYS sakė, kad jo klientas labai myli savo dukrelę, kurią pagimdė 27 metų Amanda Berry – viena iš trijų kalintų moterų.

Iš A. Castro namų taip pat buvo išlaisvintos 23 metų Gina DeJesus ir 32 metų Michelle Knight.

Rastas išpažinties laiškas?

Anot „CBS News“, A. Castro prisipažino dėl savo nusikaltimų ilgame, ranka rašytame laiške, kuris buvo aptiktas jo namuose. Tyrėjai mano, kad šis laiškas galėjo būti parašytas planuojant savižudybę.

2004 metais parašytame laiške A. Castro guodėsi, jog vaikystėje buvo išprievartautas savo dėdės ir būdavo mušamas savo tėvų, minėtai amerikiečių televizijai sakė vienas šaltinis iš teisėsaugos.

Pranešama, jog A. Castro vadino save „seksualiniu grobuonimi“, bet prašė, kad visi pinigai po jo mirties būtų paaukoti jo aukoms.

A. Castro pateikti keturi kaltinamieji punktai pagrobimu ir trys punktai išžaginimu.

Ohajo valstijos prokurorai nurodė, jog planuoja vyrui pateikti ir kaltinimus nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis – už tai jam gali grėsti mirties bausmė.

Pastarieji kaltinimai būtų pateikti dėl priverstinių abortų, kuriuos patyrė viena iš aukų.

Moterys buvo pagrobtos skirtingu metu ir buvo laikomos A. Castro namuose Klivlande. Viena iš jų anksčiau šį mėnesį paspruko ir sukėlė aliarmą.