CNN praneša, kad A. Castro praėjusią savaitę prisipažino kaltu pagal 937 kaltinamosios išvados punktus, įskaitant nužudymą ir pagrobimą. Galimos mirties bausmės bus išvengta mainais už įkalinimą iki gyvos galvos plius daugiau kaip tūkstančio metų kalėjimo bausmę.

Trečiadienio vakarą A. Castro sesuo Marisol Alicea sakė, kad brolio kalba bus pakankamai ilga, joje jis pasakos apie savo gyvenimą ir tai, kas jis iš tiesų yra. „Žmonės pamatys kitą Arielio Castro pusę... ne monstrą, kuriuo visi mano jį esant, - sakė M. Alicea ir patikino visiškai neginanti savo brolio. - Jis privalo sumokėti už tai, ką padarė“.

Moteris, kaip ir kiti jos šeimos nariai, neketina dalyvauti nuosprendžio skelbime, baimindamasi, jog įrodymai bus pernelyg vaizdingi.

Teisiamasis posėdis veikiausiai truks kelias valandas, jame bus liudininkų parodymai ir įkalčių pristatymas.

Šaltinis, kuris nebuvo įgaliotas kalbėti viešai šiuo klausimu, atskleidė, jog prokurorai nori įrašo tam atvejui, jeigu ateityje būtų pateikta apeliacija ir A. Castro norėtų anksčiau išeiti iš kalėjimo. Prokurorai taip pat nori, kad teismas ir visuomenė suprastų, kokią įtaką A. Castro veiksmai turėjo aukoms ir bendruomenei.

Michelle Knight
M. Alicea teigia, kad posėdžio metu kalbės bent jau viena iš nukentėjusių moterų – Michelle Knight. Tai patvirtino ir tiesiogiai su bylos tyrimu susijęs pareigūnas.

Ranka rašytame raštelyje, kuris trečiadienį, liepos 31 dieną, buvo įdėtas į Klivlando policijos ryšių su visuomene puslapį socialiniame tinkle „Facebook“, M. Knight prisipažįsta priblokšta tos paramos, kurios sulaukė iš „visiškai nepažįstamų žmonių“.

„Tai paguodžia. Gyvenimas yra atkaklus, bet aš esu dar atkaklesnė, - rašė M. Knight. - Kai vikšras tik pamanė, kad atėjo pasaulio pabaiga, jis virto nuostabiu drugeliu. Ačiū“.

Vis dar neaišku, ar kitos dvi nukentėjusios moterys – Gina DeJesus ir Amanda Berry – kalbės teisme. Jos turi galimybę pateikti įrašytą pranešimą arba jų vardu gali kalbėti jų šeimos nariai.
Amanda Berry, Gina DeJesus, Michelle Knight