Tai penktadienį pranešė Malmės prokuratūra.

Šiame Švedijos uostamiestyje liepos 24 d. buvo surengtas protestas dėl klimato, iš kurio policija priverstinai pašalino G. Thunberg.

„Šiam protestui nebuvo išduotas leidimas ir dėl jo buvo blokuojamas eismas. Jauna moteris atsisakė paklusti policijos nurodymui palikti (protesto) vietą“, – tvirtino prokurorė Isabel Ekberg. Tad, anot jos, šis atvejis susijęs su „atsisakymu paklusti“.

Likus kelioms valandoms iki minėto liepą vykusio protesto teismas jau buvo skyręs aktyvistei baudą už nepaklusimą policijai per kitą protesto akciją, kuri buvo surengta birželį ir taip pat vyko Malmėje. Pastarojo mitingo, kurį organizavo aplinkosaugos aktyvistų grupė „Reclaim the Future“, metu buvo bandoma užblokuoti judraus uosto prieigas, tokiu būdu siekiant pademonstruoti nepritarimą iškastinio kuro naudojimui.

Naujas G. Thunberg teismo procesas vyks rugsėjo 27 d.

Aktyvistė išgarsėjo visame pasaulyje, kai būdama 15 metų prie Švedijos parlamento pradėjo organizuoti akcijas „Mokyklos streikas dėl klimato“. Be dalyvavimo tokiuose protestuose ir jų rengimo G. Thunberg taip pat nuolat pažeria kritikos pasaulio šalių vyriausybėms ir politikams, kaltindama juos, kad šie tinkamai neatsižvelgia į su klimatu susijusias problemas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją