Pasak liudininkų, paskelbusių incidento vaizdo įrašą, Biškeko centre kilus susirėmimams tarp besivaržančių politinių grupių šalininkų A. Atambaevas ir kiti opozicijos lyderiai buvo sodinami į automobilius, o tuo metu eksprezidento mašinos link buvo paleisti keli šūviai.

Sostinės milicijos vadovybė šio įvykio kol kas nekomentavo.

Biškeko centre penktadienį susirinko politinių grupių, besivaržančių dėl teisės formuoti vyriausybę, šalininkai, įskaitant palaikančius A. Atambaevą. Eksprezidento rėmėjai vėliau susirėmė su minia, palaikančia buvusį parlamento narį Sadyrą Žaparovą – į darbą buvo paleisti kumščiai, svaidomi akmenys ir buteliai. Tuo metu A. Atambaevas ir jį lydėjęs buvęs premjeras Omurbekas Babanovas paliko tribūną centrinėje aišktėje.

Prezidentas Sooronbajus Žeenbekovas anksčiau penktadienį paskelbė įsaką, kad sostinėje nuo 20 val. vietos laiku iki spalio 21 dienos 8 val. įvadama nepaprastoji padėtis, įskaitant komendanto valandą ir judėjimo suvaržymus. Jis taip pat nurodė pasiųsti į Biškeką kariuomenės dalinių ir technikos tvarkai palaikyti.

Kirgizijos vadovo įsake sakoma, kad sprendimas įvesti nepaprastąją padėtį priimtas „siekiant užtikrinti piliečių sveikatos ir gyvybės apsaugą, jų saugumą, o taip pat siekiant greitai stabilizuoti visuomeninę bei politinę padėtį ir įtvirtinti viešąją tvarką mieste“.

Politinė krizė Kirgizijoje prasidėjo spalio 5 dieną, rinkėjams išėjus į gatves protestuoti dėl ankstesnę dieną vykusių parlamento rinkimų rezultatų, remiantis kuriais, į parlamentą pateko tik keturios iš 16 rinkimuose dalyvavusių partijų. Spalio 6 dieną rinkimų rezultatai buvo anuliuoti.

Anksčiau penktadienį prezidentas S. Žejenbekovas atleido šalies premjerą ir jo vyriausybę. Kirgizijoje vyksta dabartinės valdžios ir opozicinių grupių šalininkų mitingai.