Sankt Peterburge surengtame susitikime su V. Putinu, kurio metu Kremliaus šeimininkas priėmė kvietimą kitą mėnesį apsilankyti Kinijoje, aukščiausias kinų diplomatas tvirtino, kad „pasaulis sparčiai juda daugiapoliškumo link“.

„Nepaisant sunkumų, ekonominė globalizacija žengia į priekį, vienašališki veiksmai yra netvarūs, o hegemonija nėra populiari, – teigė Wang Yi. – Abi pusės turi stiprinti daugiašalį strateginį bendradarbiavimą, apsaugoti savo teisėtas teises ir interesus ir dėti naujas pastangas, kad tarptautinė tvarka būtų sąžininga ir teisinga.“

V. Putinas į tai atsakė nurodydamas, kad „mūsų pozicijos dėl daugiapolio pasaulio iškilimo sutampa“.

Kinija ir Rusija viena kitą apibūdina kaip strategines sąjungininkes. Abi šalys dažnai giriasi „limitų nevaržoma“ tarpusavio partneryste ir bendradarbiavimu ekonominėje bei karinėje srityse. Maskva ir Pekinas dar labiau suartėjo, kai praėjusiais metais Rusija pradėjo visapusišką invaziją į Ukrainą, kurią Kinija atsisako pasmerkti. Nors karo prieš Ukrainą kontekste Kinija siekia pateikti save kaip neutralią šalį, Pekinas tuo pat metu siūlo Rusijai gyvybiškai svarbią diplomatinę ir finansinę paramą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją