Laikraštis „China Youth Daily“ pažymi, kad Wang Yiping vadovauja kaimo šeimų planavimo komitetui Fudziano provincijos Ansi apygardoje. Ji pati augina keturis vaikus, rašo „The Telegraph“.

Policija nurodė, kad pareigūnė, kaip įtariama, padėjo parduoti keturis kūdikius, tarp jų vieną berniuką iš Junano provincijos, už kurį buvo sumokėta 52 tūkst. juanių (beveik 22 tūkst. litų).

Šio berniuko pirkėja teigė norėjusi turėti antrą vaiką, nes jos 19 metų sūnus yra labai prastos sveikatos.

Vaikų kontrabanda Kinijoje yra rimta problema. Praėjusių metų liepą Kinijos policija teigė kovai su vaikų kontrabandos gaujomis pasitelkusi 10 tūkst. pareigūnų. Jie išlaisvino 181 vaiką ir sulaikė 802 asmenis.

Gruodžio mėnesį 12 pareigūnų, atsakingų už šeimos planavimą, buvo pateikti įtarimai pardavinėjus į užsienį našlaičius. Teisėsauga nustatė, kad jie „rimtai pažeidė reglamentą“, bet vėliau juos išteisino.

Tuo tarpu Henano provincijos Džengdžu mieste penktadienį buvo pradėtas tyrimas dėl vieno pareigūno, atsakingo už apgyvendinimą, kai paaiškėjo, kad jo dukrai, kuriai yra daugiau kaip 20 metų, priklauso 11 butų. Kinijos žiniasklaida nustatė, kad ši šeima iš viso yra perpardavusi 308 butus, gaudama 60 mln. juanių (25 mln. Litų) pelno.

Kinijos naujasis lyderis Xi Jinpingas pažadėjo pažaboti korupciją. Per Komunistų partijos politinio biuro susitikimą, skirtą metų pabaigai, jis pabrėžė, kad jo ketinimai yra rimti, rašė valstybinis dienraštis „China Daily“.

Trečiadienį valstybinė Kinijos žiniasklaida rašė, jog interneto sekliai ir toliau stengsis demaskuoti pareigūnus ir kad naujasis įstatymas, reikalaujantis, kad interneto vartotojai registruotųsi savo tikraisiais vardais, nepakenks jų žodžio laisvei ir galimybėms pranešti apie nusikalstamą pareigūnų elgesį.